בעיות בריאותיות
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
שלום, לאחרונה אני ממש לא במיטבי יש לי תחושה של תשישות כללית המתאפיינת ב: עייפות, כאבים ברגליים, סחרחורות בעיות בחילוף חומרים חוסר תאבון (השלתי הרבה ממשקלי בתקופה האחרונה) הלכתי לרופאה והיא נתנה לי מנוחה של שלושה ימים ולעשות בדיקות דם (לתפקודי בלוטת התריס, כבד וכו) ושתן (ולשניהם עדיין לא הגיעו התוצאות) אבל התחושה הכללית הזאת לא עוברת לי ואני מתחילה לדאוג שמשהו לא בסדר איתי . ממה יכולים לנבוע הסימנים האלו ? אני בדרך כלל אישה בריאה (טפו טפו) יש אולי בדיקות ספציפיות יותר שכדאי לבצע? אשמח לקבל תשובה תודה ושבת שלום רויטל.
תתחילי בבדיקות ה"לא ספציפיות" ואח"כ נדבר על בדיקות יותר ספציפיות. בעיקרון, אחוז ניכר (אם לא מוחלט) של בירורי התשישות והעיפות מסתיים בלא כלום והרבה מתח בדרך בגלל כל הבדיקות שהמטופל דורש לעבור. בסופו של דבר, הגיעו למסקנה שמה שחשוב לבדוק זה: ספירת דם, אולי שקיעת דם, רמות ברזל, B12, תפקודי בלוטת תריס וזהו. בירור יותר מקיף יכיל גם בדיקה לאיידס (אם יש סיפור מתאים), צהבות זיהומיות, וזהו. אין מקום לברר מחלת נשיקה כי הבירור לא מוסיף כלום להחלמה או לטיפול, אין מקום לעשות צילומים שרק תורמים תוספת קרינה ולא תורמים שום מידע בריאותי. מה שחשוב זה להקשיב היטב למטופל, לשמוע מה יש לו לספר, מה עובר עליו בחיים, איך הוא מתפקד ביומיום, מה השתנה לאחרונה (עבודה, משפחה, כלכלה וכו'), איך הוא אוכל, איזו פעילות הוא עושה, מה מצבו הנפשי, ועוד. ברוב רובם של המקרים הסיבה לעייפות היא שחיקה, תשישות נפשית, ושינויים במעגל החיים. נסי לעשות עם עצמך סיכום ותראי איפה את עומדת בכל מה שציינתי. חכי לתוצאות הבדיקות שבוצעו ואם הכל תקין אין הרבה סיבות לברר מעבר לכך. והכי חשוב - תתחילי לעשות פעילות גופנית באופן סדיר, באופן מדורג עם רמת קושי הולכת ועולה. תראי שזה לא רק יעזור לך אלא גם ישפר את מצב הרוח ויכניס לך הרבה אנרגיות חיוביות.
תודה רבה על תגובתך ד"ר יעל הס , הייתי עוסקת בספורט זמן רב ולאחרונה הפסקתי יכול להיות שזה באמת קצת יאושש אותי אם אחזור לזה בהקדם. בכל אופן אני אמתין לתשובות בתקווה שהכל תקין והתקופה המעייפת הזאת תחלוף במהרה שבת שלום ושוב תודה רויטל.