כאבים בעת הזזת עיניים- דחוף...

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

07/03/2006 | 08:40 | מאת: לנה

בוקר טוב לכולם! לפני כשלושה ימים החלו לי כאבי ראש עזים עם עליה בחום (38.7) וקושי בנשימה - משהו כאילו חסם לי את הגרון. למחרת כשקמתי שמתי לב שיש לי כאבים מאוד חזקים באיזור המצח כאשר אני מסתכלת לצדדים . בהסתכלות ישר - לא כואב ,אבל למעלה ולצדדים כואב מאוד (למטה לא כ"כ) . כמו כן בלילה והיום בבוקר סבלתי מבחילות הקאות וחולשה , אך החום ירד. כאבי העיניים לעומת זאת נשארו ונוספה גם הרגשת מתח בעיניים . ברצוני להוסיף , שאתמול קיבלתי וסת ובדרך כלל ימי הווסת מלווים אצלי בכאבים (כאבי מחזור). אני סטודנטית לאופטומטריה (שנה ג') וע"פ מה שלמדתי כאבים בעת הזזת עיניים יכולים לעתים להצביע על דלקות בקרום המוח והעצב האופטי .. אבי נפטר לפני מספר שנים מגידול במוח. אני מאוד לחוצה .(אני גם בן אדם מאוד היפוכונדרי) כשהלכתי לרופא הוא אמר לי שזה וירוס ולא נתן שום טיפול . אודה מאוד מאוד אם תענו לי במהרה . תודה רבה מראש ,לנה.

07/03/2006 | 12:02 | מאת: ד"ר יעל הס

אח......כמה טוב לא לדעת... את צריכה, כסטודנטית למקצוע פארא-רפואי, ללמוד את הביטוי: "מה ששכיח - שכיח" דהינו - הסיכוי שיש לך גידול שואף לאפס...כנ"ל גם לגבי דלקת קרום המוח. יותר סביר שיש לך סינוסיטיס באיזור סינוסים ספנואידלים או אתמואידלים ולכן ההרגשה שלך. אם זה לא חולף עם דקסמול-סינוס או קולדקס יש אולי מקום לבצע צילום מערות פנים.

מנהל פורום רפואת משפחה