טריגליצרידים

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

30/01/2000 | 16:28 | מאת: לימור

בבדיקות הדם שעשיתי היתה אצלי רמה גבוהה של טריגליצרידים מה זה אומר וכיצד זה יכול להשפיע וכן כיצד ניתן להוריד זאת

31/01/2000 | 23:02 | מאת: צוות האתר
שלום לימור, רמה גבוה של טריגליצרידים בגבול הביניים של הנורמה הינה ממצא שכיח בגברים ונשים מעל גיל 30, ברוב המקרים מדובר בתסמונת תורשתית המלווה ביתר לחץ דם, והפרעה במטבוליזם הסוכר בגוף. רמת הטריגליצרידים מוגברת על ידי השמנה, שתיית אלכוהול, לקיחת הורמונים מסוג אסטרוגן, תרופות כגון משתנים. ישנן מחלות הגורמות לעליה ברמת הטריגליצרידים באופן משני, כמו מחלות כליה,פעילות מוגברת או מופחתת של בלוטת התריס וסכרת מבוגרים. הקשר בין עליה בטריגליצרידים, ומחלות לב עדיין שנוי במחלוקת, אך כנראה שבקיום גורמי סיכון נוספים למחלות לב גם רמה גבוהה של טריגליצרידים משחקת תפקיד. לגבי הטיפול: ראשית יש לזהות רמה גבוה של טריגליצרידים לפחות בשתי בדיקות דם שונות לפני התחלת הטיפו. בערך חצי מהחולים יגיבו טוב לשינוי בתזונה בלבד. יש לעבור לדיאטה נוקשה למשך 2-3 שבועות ולראות את התגובה של חולה. הדיאטה המומלצת צריכה לכלול כמות נמוכה של שומן, דיאטה בסגנון הצמחונים ואוכלי הדגים,ניתן לעבוד לבשר( מומלץ בשר עוף, דגים, ובשר אדום דל בשומן), זאת אחרי הורדה של רמת הטריגליצרידים הגבוהה ועל מנת לשמור על רמה זו. בנוסף יש להגביל את שתיית האלכוהול שתורמת לעליה ברמת הטריגליצרידים. רבים מהחולים מראים הטבה בבדיקות בעקבות ירידה במשקל, בנוסף פעילות גופנית עוזרת אף היא להורדת רמת הטריגליצרידים. במידה והחולה לא מצליח להוריד את רמת הטריגליצרידים שלו בעזרת הדיאטה ופעילות גופנית נעשה מעבר לטיפול תרופתי. בהצלחה, אפרת.

מנהל פורום רפואת משפחה