מחלת הנשיקה - דרוש מידע נוסף

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

22/08/1999 | 20:23 | מאת: המנשק

שמעתי על מחלת הנשיקה. התוכלו לספר לי עליה מעט יותר? האם הסימפטומים שלה הם עייפות כרונית, ומה היחס בינה לבין תסמונת העייפות הכרונית - "מחלת היאפים". המנשק

23/08/1999 | 14:39 | מאת: צוות האתר
מחלת הנשיקה היא מחלה ויראלית הנגרמת ע"י וירוס ה- EBV, וירוס המועבר מאדם לאדם בעקבות מגע קרוב. המחלה פוגעת בגילאים 40-12. סימני המחלה: חום, כאבי גרון, איבוד תאבון, עייפות, הגדלה של בלוטות הלימפה בצוואר, הגדלה של הכבד והטחול, כאבי ראש. ברוב המקרים המחלה חולפת אחרי שבועיים עד 4 שבועות . העייפות היא הסימפטום שממשיך להופיע גם אחרי העלמות הסימנים האחרים. אין טיפול ספציפי למחלה אלא רק טיפול בסימפטומים כגון: הקלה של כאבי גרון, והורדת חום. בניגוד למחלת הנשיקה שהגורם לה ידוע, לתסמונת העייפות הכרונית- "מחלת היאפים" אין גורם ידוע ברוב המקרים. הסימנים למחלה זו הם: עייפות קשה שאינה מוקלת בעקבות מנוחה ואינה קשורה לעבודה מאומצת, המפריעה לחולה בתפקוד היומיומי. כמו כן ישנם סימנים כגון: כאבי גרון, הגדלת בלוטות לימפה, כאבי פרקים ושרירים, כאבי ראש ועוד. במקרים נדירים תתכן התפתחות של תסמונת עייפות כרונית אחרי מחלת הנשיקה.
29/03/2000 | 19:40 | מאת: אילן

האם קיימת אפשרות לחזור ולחלות פעם שנייה במחלה זו?

מנהל פורום רפואת משפחה