האם יש סכנה במחלת הפה והטלפיים בהריון?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

04/04/2003 | 17:36 | מאת: תמר

אני בחודש שלישי להריוני (שבוע 12+5) החברה איתה נפגשתי לפני שבוע, ועם ילדיה עידכנה אותי שרופאת הילדים בדקה שוב את בתה ואמרה לה שהפריחה לא נראית כמו אבעבועות רוח, היא אמרה לה שאולי מדובר על פה וטלפיים - לילדה היו 4 ימים פריחה - שלפוחיות על הגוף, הרגליים, פצעים בפה, אך לא היה לה חום והיה לה תיאבון רגיל (הילדה בת שנה וחודש) לאחיה היו שלפוחיות גם, בלי פצעים בפה וללא חום במשך יום וחצי, רופאת הילדים טענה שהיה לילדים בהסתברות נמוכה הפה והטלפיים, או אלרגית אביב. האם הסימנים מתאימים לפה וטלפיים? האם יש במחלה זו סיכון בהריון? האם הגיוני שלשני ילדים בו זמנית תהיה אלרגיה? יש לציין שלי לא הופיעו כל סימנים כבר במשך 5 ימים (מיום ראשון), האם זה אומר שלא נדבקתי? האם יש סיבה לחשש? יש לעדכן את רופא הנשים שלי? יש לערוך בדיקות? האם זה נראה כמו משהו אחר? משהו שחלילה עלול להיות מסוכן להריון?

04/04/2003 | 23:35 | מאת: ד"ר יעל הס

מכיון שמחלת הפה והטלפיים בבני אדם הינה בד"כ מחלת ילדים, קיים סיכוי סביר מאד שעברת את המחלה בילדות ואת מחוסנת אליה (גם אם את לא זוכרת). בילדים זו בד"כ מחלה די סוערת עם פגיעה בתיאבון (כי הפה כואב), אבל יתכנו גם מקרים קלים. אם אצלך לא מופיעים סימנים כלשהם תוך 3-7 ימים (זמן הדגירה של המחלה), הסיכוי שנדבקת מאד קטן. ככל הידוע לי, אין סכנה בהדבקות בזמן הריון.

מנהל פורום רפואת משפחה