שאלה: 1. אם אני משתמשת בכמות שמן זהה לשניצלים (בטיגון או באפייה) הקלוריות יהיו זהות בשני המקרים? 2. זה נכון שטיגון בשמן עמוק עדיף על טיגון במעט שמן? מה ההגיון? 3. אבא שלי סובל משיתוק בעצב השישי. יש מאכלים שיכולים לעזור לתהליך ההחלמה? 4. מה כמות המלח והסוכר המומלצות ביום לאדם בריא?
תשובה: שלום אילה, 1. כן, מבחינת קלוריות זה יהיה זהה. 2. הטענה היא שפחות שמן נספג בשמן עמוק, בגלל שטח הפנים, אבל זה לא הבדל דרמטי. 3. לא שידוע לי. 4. אין כמות יומית מומלצת לסוכר או פחמימות, זה משתנה. לגבי מלח ההמלצה עד 6000 מ"ג ליום או כ- 2400 מ"ג נתרן. בברכה,דנה