בדיקת MCHC

Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration, או בקיצור MCHC, הוא אחד ממדדי כדוריות דם אדומות, שעשויים לסייע בזיהוי הגורם לאנמיה. מדובר במדד המשקף את כמות ההמוגלובין ביחס לגודל התא, עבור כל כדורית דם אדומה.

צילום: שאטרסטוק

סיבות לבדיקה

מדדי כדוריות דם אדומות, כולל MCHC, עוזרים לנו לבדוק את תפקוד כדוריות הדם האדומות - עד כמה הן מצליחות להעביר חמצן לרקמות.

הסבר תוצאות הבדיקה

מדדי MCHC גבוהים יכולים להעיד על מצבים דוגמת אנמיה המוליטית אוטואימונית או על ספרוציטוזיס תורשתי. ייתכנו גם במצבי אנמיה חרמשית או מחלת המוגלובין אחרות.

טווח תקין (גרם/ד"ל)
36 32

עוד בדיקות בנושא בדיקת MCHC

בדיקת קרישה: זמן פרותרומבין - PT) Prothrombin Time) - תמונה

בדיקת קרישה: זמן פרותרומבין - PT) Prothrombin Time)

בדיקת PT משמשת להערכת הזמן הנדרש לחלק הנוזלי של הדם (פלזמה) להיקרש.   צילום: שאטרסטוק סיבות לבדיקה הבדיקה... קרא עוד...
בדיקת נויטרופילים (Neutrophils) - תמונה

בדיקת נויטרופילים (Neutrophils)

נויטרופילים הם אחד מסוגי כדוריות הדם הלבנות, והם מסייעים בהגנה מפני זיהומים. בדיקת הדם נועדה לאבחן זיהומים,... קרא עוד...
לכל הבדיקות

תשובות לשאלות מפורומים, בנושא בדיקות דם

אני בת 73 בבדיקת דם נמצא ש- mchc שלי נמוך 32 שזה מתחת למינימום. מה המשמעות שריכוזההמוגלובין בכדוריות הדם שלי כה נמוך? איך זה בא לביטוי בחיי היום יום? (אני סובלת מקושי נשימה בעליות, מדרגות כביש וכו'.) האם ניתן לשנות המצב? תודה, תשובה לדואל שלי מאשה

איני עונה תשובות פרטניות לדוא"ל אין משמעות לתשובה אחת ללא כל ספירת הדם וללא ידיעת הסיבה לבדיקה

אני בת 73 בבדיקת דם נמצא ש- mchc שלי נמוך 32 שזה מתחת למינימום. מה המשמעות שריכוזההמוגלובין בכדוריות הדם שלי כה נמוך? איך זה בא לביטוי בחיי היום יום? (אני סובלת מקושי נשימה בעליות, מדרגות כביש וכו'.) האם ניתן לשנות המצב? תודה, תשובה לדואל שלי מאשה

איני עונה תשובות פרטניות לדוא"ל אין משמעות לתשובה אחת ללא כל ספירת הדם וללא ידיעת הסיבה לבדיקה

כאשר בבדיקת BASOabs התוצאה היא 0.02 והנורמה היא 0-0.2 מה זה אומר ואיזו בדיקה זו? בדיקת EOS?% נורמה 0-7 תוצאה 0.70 בדיקת EOSabs נורמה 0.1-0.2 תוצאה 0.05 בדיקת HYPER% נורמה 0-4.0 תוצאה 0.20 בדיקת HTPO% נורמה 0.-4.0 תוצאה 1.30 יש לציין לקיחת תרופה הלטרוקסין במינון של 100 מ"מ גרם כל יום ובשבת 150 מ"מ גרם הרופאההחליטה להוריד את המינון רק בשבת ל50 מ"מ גרם. בדיקת MACRO% נורמה 0-2.5 תוצאה 0.10 בדיקת MCHC נורמה 31-34 תוצאה 34.00 בדיקת MONO% נורמה 3.5-9.0 תוצאה 3.70 בדיקת MONOabs נורמה 0.2-1 תוצאה 0.26 בדיקת RBC נורמה 4.0-4.6 תוצאה 4.70 בדיקת PT-INR נורמה 0.9-1.19 תוצאה 0.88 בדיקת PT-SEC נורמה 9.7-12.4 תוצאה 9.5 בדיקת ESR תוצאה 29. ד"ר אני יציין שאני נוטלת גלולות כבר תקופה של שישה חודשים. אני אודה לך מקרב לב אם תוכל להסביר לי מה אומרות הבדיקות הללו מפני שעלי לעבור ניתוח עם הרדמה כללית ובנוסף לכך תקופה ממושכת אני מרגישה רע למרות שאני נוטלת את תרופת ההלטרוקסין אני מאמינה שקיים טיפול אחר ואם ידוע לך אשמח אם תשתף אותי במידע זוהי תופעה שכיחה אך בשבילי היא מלחמה יומיומית. מחכה לתשובה הקדם ותודה רבה

כדי לתת לך עזרה, רשמי את כל תוצאות הספירה, בלי ה"טווח הנורמלי", כל פריט בשורה נפרדת.

BASO% 0.30 BASOabs 0.02 CH 28.00 EOS%0.70 EOSabs 0..5 HCT 40.60 HGB 13.80 HYPER%0.20 HYPO% 1.30 LUCabs 0.09 LUC% 1.30 LYM% 32.30 LYMP.abs 2.25 MACRO% 0.10 MCH 29.30 MCHC 34.00 MCV 86.30 ]MICRO% 0.70 MICRO%HYPO% 0.5 MONO% 3.70 MONO.abs 0.26 MPV 8.00 MPXI -0.4 MEUT% 61.70 MEUT.abs 4.29 PLT 288.00 RBC 4.70 RDW 12.80 WBC 6.95 APTT-sec 24.6 PT% 124.5 RT-INR 0.88 PT-SEC 9.5 ESR 29 אלו כל התוצאות של הבדיקות אני יזכיר שאני נוטלות גלולות למעלה מחצי שנה ומטופלת בהלטרוקסין אני מחכה לתשובה

21/01/2006 | 01:25 | מאת: בן כמעט 74 ללא תלונות עד עתה
מתוך פורום המטולוגיה

נעשו בדיקות בעת האחרונה כרוטינה.מספר תוצאות מעל הנורמה נתקבלו זו פעם הראשונה.האם יש צורך לטפל או להמשיך ...עד הסוף ?תודה על תשומת הלב. MCH 32.20 MCHC 36.70 CH 32.20 RDW 14.80 HYPER % 9.5 HYPO% 0.10 Eosinophils abs.0.42 EOS%5.50 ;;;;; Uric acid 7.0 Triglycerides 210 (מטופל ב 20 מג simvastatine). 2.5 mg. Tritace .לשמירת לחץ דם של 140-150 . איהיה אסיר תודה על התגובה.

תוצאות בדיקות דם מיום 19.6.07 מראות בבדיקת EOSabs את הספרה 7 במקום 3 מקסימום. אני בת 66. גם EOS% הראתה 9 במקום 7. האם יש סיכון בתוצאות אלה ומה בכלל פשרן? אודה לתשובתך לאימייך מאחר ואיני נכנסת לפורם. בתודה ובברכה, רותי

אני מבקשת להסביר את משמעות ה ,RBC: 4.10 Mul MCH 31.6pg WBC:6.1K/ul HB:13g/dl MCHC:33.2 g/dl MCV:95.3fL