בדיקות רמת תרופה בדם

רקמת השומן בגוף משמשת מאגר אנרגיה עיקרי של הגוף. שומנים שונים נמצאים בדם כחלק מתהליך עיבוד ואגירת המזון. רמות השומנים בדם מלמדות על מאזן השומן בגוף ומשפיעות על מחלות רבות (כגון לב, כלי דם, דלקות של הלבלב). בדיקת שומני הדם נעשית לאחר צום של 10 עד 12 שעות כדי למנוע תוצאות שגויות.
bloodTest - תמונת המחשה
בדיקת אמיקצין (Amikacin)
טווח תקין לגברים (מק"ג/מ"ל)
25 15
טווח תקין לנשים (מק"ג/מ"ל)
אמיקצין היא תרופה אנטיביוטית המשמשת לטיפול בזיהומים, ורמת התרופה הרצויה בדם היא בטווח 15-25 מק"ג/מ"ל (25.6-42.7 מיקרומול/ליטר).   צילום: שאטרסטוק   בדיקות הדם בודקות את רמת אמיקצין בדם ומסייעות להתאים את הטיפול התרופתי. רמת אמיקצין גבוהה מדי עלולה להוביל לתופעות לוואי ולפגוע בתפקוד איברים, בעוד שרמת תרופה מתחת לטווח הטיפולי - משמעותה שהטיפול לא מספיק יעיל. הרופא המטפל יקבע את המינון בהתאם לתוצאות. חשוב! אין להפסיק או לשנות את הטיפול התרופתי ללא התייעצות עם הרופא המטפל.   טווח יעד: 15-25 מק"ג/מ"ל (25-42 מיקרומול/ליטר)
להמשיך לקרוא
בדיקת דיגוקסין (Digoxin Test)
טווח תקין לגברים (ננוגרם/מ"ל)
2.0 0.8
טווח תקין לנשים (ננוגרם/מ"ל)
מדובר בבדיקת דם פשוטה שנועדה להעריך את רמת דיגוקסין בדם, תרופה  המשמשת לטיפול במחלות לב. הבדיקה חיונית כדי להתאים את מינון הטיפול התרופתי להשגת יעד הטיפול ומניעת תופעות לוואי.   צילום: שאטרסטוק   חשוב לעקוב אחר רמת דיגוקסין בדם משום שיש פער קטן בין רמת התרופה הרצויה בדם לרמה שעלולה לגרום לתופעות לוואי. באופן כללי, הטווח התקין של התרופה בדם נע בין 0.5-1.9 ננוגרם/מ"ל, אך הרמה המתאימה שונה בחולים שונים, בהתאם לנסיבות.   רמה נמוכה מדי של התרופה בדם מעידה על כך שהחולה אינו מקבל כמות מספקת של הטיפול הפעיל. מנגד - רמה גבוהה מדי עשויה להעלות את הסיכון להרעלת דיגוקסין.   בדיקה לרמת דיגוקסין תבוצע זמן קצר לאחר התחלת הטיפול בתרופה ובמרווחים קבועים - זאת כדי להבטיח כי רמות התרופה בדם מצויות בטווח הטיפולי.   טווח יעד: 0.8-2.0 ננוגרם/מ"ל (1-2.5 ננומול/ליטר)  
להמשיך לקרוא
בדיקת גנטמיצין (Gentamicin)
טווח תקין לגברים (מק"ג/מ"ל)
10 5
טווח תקין לנשים (מק"ג/מ"ל)
בדיקת הדם בודקת את רמות התרופה האנטיביוטית Gentamicin. חשוב להתאים את המינון להשגת אפקטיביות, שכן רמה גבוהה מדי עלולה לגרום לנזק, ומנגד - רמת נמוכה מדי לא תהיה יעילה.   צילום: שאטרסטוק אופן ביצוע הבדיקה הרופא ידריך מתי ליטול את התרופה בפעם האחרונה, לפני הבדיקה. חשוב מאוד לזכור כי אין להפסיק או לשנות את הטיפול ללא התייעצות עם הרופא המטפל.  
להמשיך לקרוא

עוד בתחום

לכל סוגי תוצאות בדיקות הדם
}