ציוד רכיבה על אופניים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

כשכל המשפחה מתאמנת יחד

יום המשפחה שחל השבוע הוא הזדמנות נהדרת ליזום פעילות חווייתית לכל בני המשפחה, ועדיף כזאת שמשלבת גם פעילות גופנית. איך עושים את זה? ד"ר איתי זיו מביא כמה המלצות לעידוד הכושר המשפחתי פעילות משפחתית היא חשובה מבחינות רבות, בהן חיזוק הקשר בין בני המשפחה, גיבוש חברתי, העצמת תחושת 'הביחד' שמקנה לא מעט כוח ועוד. כולם מכירים את ההמלצות הרגילות לחיזוק התא המשפחתי, כמו למשל, הקפדה ארוחת ערב משותפת לפחות פעמיים בשבוע. אבל גם לפעילות גופנית יש מקום מרכזי בחיזוק איכות הקשר בין בני הבית וכדאי לנסות ולשלב לפחות אחת כזאת באופן קבוע בשגרת היומיום, למשל, יציאה משותפת להליכה – זמן איכות המשלב בין כושר לחיזוק הקשר המשפחתי.   כיצד המשפחתיות יכולה לעודד פעילות גופנית? ברגע שהפעילות הגופנית היא חלק משגרת המשפחה, קשה לוותר עליה. המאמץ הקבוצתי מדרבן את כולם להקפיד ולהתמיד ולא לפספס שום אימון. לשם השוואה, אפשר לדמות את הפעילות המשפחתית לפעילות ספורטיבית קבוצתית, כמו קבוצות ריצה...
ללמוד עוד על ציוד רכיבה על אופניים
כשכל המשפחה מתאמנת יחד-תמונה

יום המשפחה שחל השבוע הוא הזדמנות נהדרת ליזום פעילות...

מאת: ד"ר איתי זיו...
25/02/2020

ציוד רכיבה על אופניים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אני בן 43. נוסע על אופניים לעבודתי על אופני שטח, כ120 ק"מ בשבוע. פניתי לאורולוג לאחר קשיים בהטלת שתן בבוקר ובלילה. הוא הסיק שיש לי פרוסטטיטיס כתוצאה מהלחץ הפיסי על המקום על גבי מושב האופניים. הטיפול שניתן לי הוא כדורי אומניק למשך 30 יום. בנוסף, המליץ להחליף מושב אופניים למושב ידידותי יותר למערכת הגברית. השאלות שלי הן: 1. האם הקשר בין רכיבה על אופניים לבין דלקת בלוטת הערמונית ידוע, ועד כמה התופעה שכיחה. 2. האם מצב הערמונית יכול להשתפר משמעותית, או שמדובר בבעיה כרונית שעשויה רק להחריף עם השנים. 3. האם השיפור שאני מקווה שהתרופה תגרום, יחלוף לאחר שאפסיק לקחת את התרופה. 4. מהי שכיחות תופעות הלוואי כתוצאה מנטילת התרופה - אני חושש בעיקר מירידה בדחף המיני. תודה מראש למי שמקדיש מזמנו להשיב.

שלום זאב, אכן, יש קשר בין דלקת כרונית של הערמונית ורכיבה ממושכת על אופניים. תופעות של כאב כרוני באגן, כאבים באזור "חיץ-הנקבים" (פרינאום בלעז), גירוי יתר למתן שתן או קשיים במתן השתן וכאב בהשתנה או שפיכה- כולם מוכרים ויכולים לעיתים לנבוע מגירוי חוזר ולחץ ניכר לאזור הערמונית בעקבות רכיבה מאומצת וממושכת על אופניים.תופעה זו שכיחה בעיקר בין רוכבים מקצועיים או כאלה שאכן עושים זאת באופן כרוני. זה נכון שהחלפת הכסא יכולה לעזור, רצוי להתייעץ בחנות אופניים מקצועית, ואולי גם להתאים את גובה הכידון ולקבל מהם גם טיפים על רכיבה נכונה. מצב הערמונית יכול להשתפר ראשית אם תוריד קצת עומס ברכיבה, וחלק מהתסמינים יכולים להשתפר בעזרת השימוש בתרופות. מה שהוצע לך היא תרופה מסוג חוסמי אלפא, שמטרתה להקל על יציאת השתן בכך שגורמת להרפיית שריר צוואר השלפוחית, כך שהשתן יכול לצאת יותר בקלות ויציק לך פחות. הייתי משלבת עם הטיפול הזה גם תרופות נוגדות דלקת כגון נורופן או אדוויל, כדי להקל מקומית על תופעות הדלקת ולהפחית כאב. עיקר תופעות הלוואי של האומניק הן סחרחורת או ירידת לחץ דם, ולעיתים גם שפיכה אחורית- בשל היות צוואר השלפוחית פתוח בעקבות הפיית השריר מקומית, בעת שפיכה חלק מהזרע עשוי לחזור אל השלפוחית ולכן תהיה ירידה מסויימת בשפיכה. אין לכך שום השפעה על התפקוד המיני- בוודאי שלא אמורה להיות ירידה בדחף המיני (וגם לא אמורה להיות לך ירידה בהנאה ובאורגזמה גם אם נפח השפיכה ירוד כמותית). זה נכון שאם התרופה הועילה לך בשיפור התסמינים הם עלולים לחזור אם תפסיק אותה, אבל זה לא מחייב. אל תשכח שיש אנשים שנוטלים תרופות כאלה לתקופות ארוכות מאוד. נכון שאתה צעיר יחסית, אבל ככל שתתבגר גם הערמונית שלך תגדל ותסמיני ההשתנה עלולים להחמיר בשל כך, אז בכל מקרה רצוי שתהיה במעקב.

שלום רב. שאלתי היא: האם רכיבה על אופני הרים עלולה לפגוע בפריון או בתפקוד המיני? האם יש חשיבות לאיכות הכסא שעליו יושבים באופניים? תודה

18/07/2001 | 12:00 | מאת: דר' שי מלמד
מתוך פורום סקסולוגיה

שלום ידוע כי לחץ וחום באשכים יכול לגרום לירידה בפריון. אינני מבין כיצד מושב אופניים יכול לגרום לכך,בכל זאת תמצא מושב שיהיה נוח לך.

כדאי לך להשאיר את האשכים בבית כאשר אתה רוכב על האופניים !

רכיבה מופרזת(מעל 120 ק"מ בשבוע)עלולים לפגוע באספקת הדם או העיצבוב לפין וליפגוע בזיקפתיות.כסא רך עוזר.

שלום למה דווקא 120 ק"מ בשבוע ? ומה ההשלכות שיכולות להיות מרכיבה ממושכת תודה