איבריטומומב טוקסטאן: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

גידולים המטולוגיים ממאירים

ההתקדמות שחלה בגישה הטיפולית בגידולים המטולוגיים ממאירים, נותנת תקווה כי ניתן יהיה לתקוף את הגידול באופן יעיל וללא פגיעה ברקמות בריאות. סקירה הגידולים ההמטולוגיים הממאירים כוללים בעיקר לימפומות, לויקמיות ומילומה. בגידולים אלה חלה פריצת דרך מאוד משמעותית בשנים האחרונות זאת בזכות פיתוחן של תרופות המכוונות כנגד שינוי בתא הממאיר האופייני לגידול. התאים הממאירים למדו להשתמש בחומר התורשתי של התא, כך שיפעל לטובתם, כלומר יאפשר להם להתחלק מהר וליצור עוד ועוד תאים ממאירים. יתר על כן, הם למדו להשתלט על אותו מנגנון בתא שאחראי על תמותת התא, שזהו תהליך הכרחי על מנת לחדש כל הזמן את התאים. כך, לתאים הממאירים יש יתרון מבחינה מספרית על פני התאים הנורמאליים: הם מתחלקים מהר יותר והם מתים פחות, וכך נוצר הגידול. למשל בלויקמיה הקרויה לויקמיה מילואידית כרונית, בעזרת שינוי בכרומוזומים נוצר חלבון חדש שקרוי BCR/ABL. חלבון זה אחראי למחלה שהטיפול...
ללמוד עוד על איבריטומומב טוקסטאן
גידולים המטולוגיים ממאירים-תמונה

ההתקדמות שחלה בגישה הטיפולית בגידולים המטולוגיים ממאירים,...

מאת: פרופ' דינה...
26/08/2010
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאיבריטומומב טוקסטאן?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

איבריטומומב טוקסטאן: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות
04/06/2013 | 15:30 | מאת: יורם
מתוך פורום המטולוגיה

שלום רב . אני חולה בלימפומה נון הודצקין מזה כשנה וקיבלתי שישה טיפוליי כימו, מבטרה ואף זבלין לאחר שבסיטי נמצא שנשארה מחלה פעילה ברמות של כ10 אחוז. את הזבלין קבלתי בדצמבר 2012 כיום יש לי בלוטות נפוחות כסמ לערך בבית השחי וכ3סמ במפשעןת אני כיום בחול. שתי שאלות 1. אני הפסקתי לקחת פירקוסט 10 מג לפני ימים ספורים נגמרו וחוויתי תסמיני גמילה היום ששבוע לערך יש לי כאבי בטן תמידיים ברמת כאב 4-5 נסבל השאלה האם הכאבים קשורים ישירות למחלה? ושאלה שניה אולי לא מקובלת כל כך כמה זמן יש לי בגדול עד להתפרצות חזקה ומפילה של המחלה תודה וסליחה על הטרחנות

א. פרקוסט ? מדוע בכלל יש לקחת פרקוסט בלימפומה ??? עליך לפנות לרופא לבדיקה. איני יודע מה זסיבת כאבי הבטן שלך וזו לא שאלה שניתו להשיב עליה מכאן. ב. גם זה לא משהו שניתן לדעת מהמידע החלקי ביותר שעומד לרשותי.

שלום לך דר'. אני בת 62 . עד לפני 2 שנים נחשבתי לבריאה לחלוטין. בדצמבר 2009 חשתי הרגשת חול בעיניים. נבדקתי ע"י רופאת עיניים ששלחה אותי לאוקולפלסטיקאי ובביופסיה של הלחמיות בכל העפעפיים מצאו תאי לימפומה פולקולרית בדרגה ראשונה. בפט סיטי מצאו בלוטות מוגדלות ליד המזנטריום. טופלתי אז ביוני-אוגוסט 2010 ב RCOP. מאז אני עושה הן פט סיטי כל גופי והן MRI מוח ועיניים ומבוקרת ע"י רופא עיניים מומחה לגידולים והמטולוג אונקולוג מנוסה מבי"ח אחר. בינואר השנה התגלה גידול בארובת העין השמאלית בגודל 13x7x5 מ"מ . וכן מעט האדרה בעין הימנית. בביקורת אצל רופא העיניים בנובמבר 2011 ראו בצילומי סטילס את הגידולים בלחמיות.ההמטואונקולוג רוצה להקרין את ארובת העין השמאלית ואחרי כן שוב מבטרה . רופא העיניים מזהיר אותו במכתב אליו- לאונקולוג, על הנזקים של יובש נוראי , ניוון הרשתית וכן שאופציית הקרנה היא אחרונה והוא מציע טיפול סיסטמי כי יש האדרה בשתי העיניים וכן אותו גידול גדול.מציע זבלין וריטוקסימאב. ההמטואונקולוג כועס שאינני מקשיבה לו. אני מאד חוששת מהתוצאות ההרסניות של ההקרנות בעין כי אם מקרינים את כל הארובה-ישנה סכנה של התנוונות הרשתית, יובש חולני בעין לתמיד וקטרקט אותו ניתן לתקן. שאלות: 1. אני זקוקה לטיפול כלשהוא. האם ניתן להכריח אותי להקרין? 2.האם ניתן לתת שוב ריטוקסימאב שהועיל רק שנה? 3. האם לזבלין יש נזקים בגוף שלא ניתן לתקן? 4. מה אתה מציע לעשות? אני חושבת שכדאי קודם לטפל סיסטמי ואם שום דבר לא עוזר- אז להקרין. מה דעתך? 5. האם ניתן להוציא הגידול בניתוח? האם מנתחים בלימפומה? מחכה דחוף לתשובתך. תודה. ט.ר

א. אי אפשר להכריח אותך לעשות כלום ובודאי שאסור לכעוס עליך... זו זכותך לשאול ולשמוע דעות אחרות וזכותך להחליט מה שאת בוחרת. המטולוג אפשר להחליף.... כמו כל רופא. כדאי לשאול את ההמטולוג מדוע לא קיבלת טיפול משמר בריטוקסימב בשנם שלאחר סיום הטיפול הראשוני.... ואולי דוקא את צריכה לכעוס ולא להיפך... ב. ניתוח בלימפומות בד"כ אינו פתרון בלי טיפול נוסף, ובכלל יש לשאול את רופא העיניים אם הגידול נתיח. עלייך לזכור שלימפומה איננה מחלה מקומית אלא סיסטמית (כלל גופית) ושלימפומה פוליקולרית איננה מחלה ש"נעלמת". ג. הקרנה היא חלק לגיטימי של הטיפול בלימפומה בעין וגם רופא העיניים צריך לדעת זאת. יש הבדל בין להזכיר את תופעות הלואי ובין "להזהיר"... (מה שנשמע קצת לא רפואי ולא מתאים). ראי, למשל: http://www.ro-journal.com/content/4/1/60 http://www.asco.org/ascov2/Meetings/Abstracts?&vmview=abst_detail_view&confID=16&abstractID=297 ד. בכלל.. עדיף שכל הרופאים המעורבים ידברו ביניהם ויחליפו מידע במקום להחליף "מכתבי אזהרה" וכעסים... זה לא יעיל ולא מועיל... ה. לא נותנים חוות דעת בהתכתבות. עלייך לפנות - עם כל החומר - להערכה נוספת של הממצאים והטיפול הנכון על ידי רופא במציאות. מידע נוסף eradiology.bidmc.harvard.edu/LearningLab/central/Sandhu.pdf online.haematologica.org/thj/2002/6200142a.pdf לסיכום: קרינה היא חלק חשוב של הטיפול בלימפומה של העין וטפולותיה / ארובת העין. לכל טיפול יש סיכון ותופעות לואי ותמיד צריך לבחור את הטיפול שנראה הכי מתאים, הכי יעיל והפחות מסכן את החולה.

אימי חולה בלימפומה כבר שנה וחצי טופלה במבטרה כ - 8 פעמים אך המחלה חוזרת אחרי תקופה קצרה של חודשיים ללא טיפול. המולץ לה לעבור השתלת מח עצם עצמית אך גם הציעו לה את הזבלין במקום מבטרה וזה נתון להחלטה שלה. מה עדיף

צר לי, אך זו לא שאלה שניתן לדון בה בפורום. התשובה תלויה בהרבה דברים ספציפיים לחולה המסויים ואין מענה "כללי" לשאלה זו. לכל צורת טיפול יש יתרונות וחסרונות שבודאי צריכים להילקח בחשבון בדיון. ההחלטה תלויה גם בסוג הלימפומה, בתרופות קודמות שניתנו ועוד ועוד דברים. המידע שרשמת בודאי אינו מאפשר דיון בנושא. מה שאני יכול להציע לכם, כדי שתוכלו לקבל החלטה מושכלת זה לשאול את הרופא את השאלות הבאות: א. בהתייחס ללימפומה שיש לאימך, איזה טיפול יהיה עליה לקבל כהכנה להשתלה (התהליך כרוך בקבלת כימותרפיה במינונים גבוהים עם תופעות לואי רבות וסיכון) ומה תופעות הלואי והסיכונים הכרוכים בכך במקרה שלה. האם לאחר מכן - אם תהיה הישנות ח"ו -תוכל לקבל זבלין כחלק מהטיפולים ? ב. מה הסיכוי לתגובה כעת לזבלין בלימפומה שיש לה ? מה תופעות הלואי הצפויות מטיפול בזבלין ? האם לאחר טיפול בזבלין - אם לא יצליח - אפשר יהיה לעבור איסוף תאים והשתלה עצמית ? האם אפשר לאסוף תאים כעת למקרה שיהיה צורך בהשתלה לאחר מכן ? ועוד כמה נקודות שכדאי לקחת החשבון: עקרונית, גם לאחר השתלה - אם תהיה הישנות - אפשר לקבל זבלין. יכול להיות שאפשר גם לקבל זבלין כחלק מההכנה להשתלה. טיפול בזבלין הוא טיפול פחות מסוכן מאשר השתלה. רפואה שלמה

21/11/2007 | 10:19 | מאת: אבי
מתוך פורום המטולוגיה

שלום רב, לאבי בן ה 63 התגלתה לפני כשנה וחצי מחלת הלימפומה הפוליקולרית. (שחזרה לאחר 12 שנה) מאז הוא עבר סדרת טיפולים הכוללת: 6 טיפולים כימוטרפיים COP + מבטרה אישפ זבלין והשתלת מח עצם עצמית. כיום כ 3 חודשים לאחר ההשתלה ולאחר תוצאות בדיקת ב CT שעבר, נראה שהבלוטות בחלל הבטן לא רק שלא נעצרו אלא גדלו והן לוחצות על הקיבה והווסט עד לרמה שהוא כמעט ואינו מסוגל לבלוע נוזלים ומזון. שאלתי היא האם ישנם עוד טיפולים שניתן לבצע לאחר ההשתלה והאם בכלל ניתן לעצור את הגדילה במצבה הנוכחי. בתודה מראש, אבי

לצערי, לימפומות כאלה בד"כ לא ניתנות לריפוי ומה שניתן להשיג במקרה הטוב הוא הפוגה או עצירה בהתקדמות הלימפומה. ממה שרשמת אני רואה שהוא קיבל את כל מה שקיים בתחום זה. יכול להיות שאפשר לחשוב על טיפול נסיוני בתכשיר שנקרא alemtuzumab - או Campath לבד או בשילוב עם תרופות אחרות, אולי עם מבטרה. ראה. http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00077961?term=follicular&rank=91 וגם http://www.nature.com/bmt/journal/v31/n7/abs/1703898a.html זה כמובן בתנאי שעל פני התאים של הלימפומה קיים האנטיגן CD52 שכנגדו מכוון הנוגדן הנ"ל. בכל מקרה, זכור שזה טיפול נסיוני ולא ברור אם ישפיע, שלא לדבר על כך שאינו ממומן ע"י קופות החולים / סל הבריאות. אם תהיה תגובה לטיפולים נסיוניים כאלה אפשר לחשוב על השתלה חוזרת.

האם ידוע לך אם טיפול ניסיוני זה מתבצע באחד המרכזים הרפואיים בארץ? אם כן אז היכן? עד כמה שידוע לי, טיפולים ניסיוניים בדרך כלל ממומנים, הלא כך? תודה.

29/11/2007 | 23:08 | מאת: דדון
מתוך פורום המטולוגיה

האם הבנתי נכון שאין תרופה למחלה ?אולם לא עניתה על שאלתי לגבי תוחלת החיים האם היא קצרה?ארוכה?אני בן 47 . כמו כן האם כדאי לעבור השתלה ?או יותר נכון לעמוד על זה שאני אקבל את ההשתלה משום שבקשתי נדחתה פעמיים? האם זה גנטי?