קרבדקסון: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לקרבדקסון?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

קרבדקסון: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב בבדיקת אכוקרדיוגרפיה התשובה היא: תפקוד סיסטולי כולל של חדר השמאלי ירוד במידה קלה. חדר שמאל בגודל תקין ודפנותיו אינן מעובות. לחץ המילוי מוגבר. קיימת היפקינזיה של הדפנות. מקטע פליטה כ-45%. מבנה ותפקוד מסתמים תקין. חדר ימני תקין. רושם שהפגיעה בהתכווצות דפנות חדר שמאל גלובלית. Mild left ventricular systolic dysfunction Global hypokinesis Normal right ventricular size and function אני בת 70 ,לפני 22 שנה עברתי 6 טיפולי כמו עם אדראמיצין. השאלה העיקרית. איך שומרים את המצב הקיים ללא התדרדרות נוספת. האם הליכה של כ-6 ק'מ ביום במשך שעה + פעמיים בשבוע התעמלות לא יכולים לדרדר יותר את המצב בגלל המאמץ? ובכלל עד כמה מאמץ מותר? מה הסיכונים וממה עלי להיזהר לא לעשות או לא לאכול .מקבלת היום קרבדקסון 6.25 מ'ג(מחולק ל-2),לוקחת כל יום 120 צ'ג קואנזים Q10 ,אומגה 3 ,ויטמין די 2000 .אשמח לכל הצעה לגבי אפשרויות לשמירת או הטבה של המצב. בתודה מראש ובברכה הדנה

מדובר בבדיקה שאיננה תקינה ומחייבת המשך בירור/ מעקב והשוואה עם תוצאות בדיקות קודמות. לשם כך עליך לפנות לבדיקת קרדיולוג. לגבי מאמץ, רצוי לבצע בדיקת אקו לב במאמץ קודם על מנת לראות את תגובת הלב למאמץ ולדון בדרגה תפקודית. לאחר מכן ניתן היה לדון באשר לדרגות מאמץ. בברכה, דר דדשב

שלום לד"ר אלכסנדר דדשב יש לי בעיה של ירידה בתפקוד הלב וזה התגלה לאחר אקו לב שנעשה לפני כ- 3 שנים מקבלת טיפול "קרבדקסון" "ודיובן 80 " כל יום פמיים ביום חל שינוי לטובה במהלך שנתיים. אך בשנה האחרונה התוצאות של האקו נותרו ללא שינוי האם לדעתך אני יכולה להפסיק את הטיפול ? תודה רבה על תשובתך.

ממש לא !!!! לך לקרדיולוג להערכה יש לך מצב קרדיאלי שבאמת לא מצדיק שאלות בהתכתבות ... אתה צריך להיות במעקב סדיר וקבוע אצל קרדיולוג ואיתו אתה צריך להוועץ תודה

10/01/2010 | 11:59 | מאת: לוי יוסף
מתוך פורום אורולוגיה

במאי 2003 לקיתי בליבי, קיר קדמי וקודקוד מתים ב 2007 התפתחה בי סוכרת, התרופות אותן אני צורך הן: ג'ינובט, ליפיטור, קרבדקסון, טריטייס, גליבטיק, דיאותיאזיד, תרופת הפלא ג'ינובט אותה אני נוטל כ 9 חודשים יצבה את מצבי לערכי סוכר שלא היו לי מאז נעורי. כל חיי הייתי פעיל מיני ואפילו מידי, אלא שמלפני כשנתיים החל העיניין להתרכך, לפני כשנה בפלירט קצר שהיה לי חזרה הפעילות כאילו נעלמה הבעיה, אך בהמשך עם קבועתי בחדירה העניין קורס, אין בי חרדת ביצוע, רמת הטסטוסטרון ירדה ל אזור ה 17.5, לאחר התקף הלב הייתי בבדיקות כולל דם אחת לרבעון, כך שמייד בפרוץ הסוכרת טופלתי ואוזנתי כך עד היום. כך שעדיין אין בי נזקי סוכרת, כל ערכי הדם תקינים. שאלתי היא האם אחת התרופות אחראית לתופעה, או שכלי דם באזור האגן מתחילים להיסתם, התקף הלב קרה בעורק כלילי אחד, השניים האחרים נקיים, כמו כן עורק תרדמת ימני סתום ב 50 עד 70%, נימים בכיליה נסתמו כך שרמת הקריטנין בבדיקה היא 1.37. כיום ברור לי שאלה נזקי עישון, האם צינתור על פי יגאל גת יפתור את הבעיה, אם כן אל מי אני פונה?

השאלה שלך מעט מסועפת ולא בטוח שהבנתי. האם רציתה לשאול אם שיטת גת יכולה לעזור במקרים של אין אונות ? שיטה זו אינה מתימרת לפתור בעיה של חסימת כלי דם באיבר המין. היא נועדה לחסימת כלי דם כמו לדוגמא בוריקוצל. בברכה

22/09/2009 | 18:18 | מאת: טובה
מתוך פורום סוכרת

אני בת 52,במשך 12 שנה סובלת מסוכרת מסוג 2 שאיננה מאוזנת, למרות נטילת גלוקופג' וגלובן. תוצאת בדיקת ה- A1C האחרונה היתה 9.7, בנוסף, אני סובלת מאי ספיקת לב חלקית (כבר שלוש שנים) ונוטלת תרופות כמו קרבדקסון, אלדוספירון, מיקרופירין, אנלפריל וסימבקור. שמעתי שהג'נוביה מחוללת פלאים. האם היא מתאימה לחולים מסוגי? אינני "מתלהבת" לעבור לזריקות אינסולין. תודה מראש.

שלום לך, אין תרופה ה"מחוללת פלאים", ויש להתאים לכל סוכרתי את הטיפול הטוב ביותר עבורו. לאור ערכי ההמוגלובין A1C שלך לא נראה לי שהג'נוביה היא מעיין הישועה, ורצוי לשקול שילוב תרופות עם אינסולין בסיסי ארוך טווח.