התמודדות עם כאב

(0)
לדרג

אחד הפחדים איתם מתמודדת כל יולדת לקראת הלידה, הוא הכאב בזמן הלידה. יש הטוענים עד היום כי הכאב הוא חלק בלתי נפרד מהלידה. "בעצב תלדי בנים" כך הם אומרים ומתעלמים מייסוריה של היולדת. כיום, המודעות לכאב בזמן הלידה הולכת ועולה, כמו גם השיטות והטכניקות השונות אותן לומדת היולדת, במיוחד במהלך הקורסים להכנה ללידה, במטרה להקל על הכאב.


כאב הלידה:
כאב הינו חוויה תחושתית בלתי נעימה שמקורה בנזק לתאים (הרס, איסכמיה, לחץ, גירוי). כאב הלידה הוא התנסות המושפעת ממספר רב של גורמים. המרכיב הפיזי, הוא רב חשיבות, ולא נוכל להתעלם גם מהמרכיבים הנפשיים והחברתיים. הכאב הוא הסיבה העיקרית לסטרס, ללחץ ולבקשת עזרה. כאב הלידה, הוא גירוי אישי ופרטי, כאב שבו חשה היולדת בלבד, ואילו בן הזוג או הצוות הנמצאים בקרבתה אינם יכולים למדוד או להרגיש, אלה רק לאמוד. הגוף מרגיש כי קיים גורם כלשהו, אשר מפריע לו. את התרגום של אותה הפרעה, עושים המחשבה, המוטיבציה והרגש.


מאפייני הכאב בלידה:
היתרון של הכאב בלידה בכך שהוא מוגבל למשך זמן הנמדד במספר שעות ולא שבועות או חודשים. הכאב מופיע בעת הופעת הציר. הוא נמשך כ-30-90 שניות, מתגבר בהדרגה, מגיע לשיא, ויורד עד להפסקה שנמשכת ברוב המקרים 3-5 דקות. ההפסקה בין הצירים מאפשרת הרפיה, התאוששות והכנת הגוף להתמודד עם הכאב בציר הבא. הקלת הכאב בלידה, הינה זכותה הבלעדית של היולדת, ואין לכפות עליה כל משכך כאב זה או אחר.


ההתמודדות עם הכאב בזמן הלידה:
ההתמודדות כוללת שני שלבים:
1. הבנת מקור הכאב ומסלול הכאב בכל שלב ושלב של הלידה.
2. לימוד ותרגול יומיומי של הטכניקות השונות העוזרות להקלת הכאב בכל שלב ושלב של הלידה.
מומלץ שהיולדת תתחיל להכין את גופה, ואת תודעתה לשני השלבים הללו כבר בזמן ההריון (רצוי במהלך הקורסים להכנה ללידה, בעזרתה של מדריכה מנוסה הבקיאה בטכניקות השונות), ובנוסף, מומלץ כי לא תעשה זאת לבד אלא ביחד עם מלווה משמעותי לגביה אשר גם ימשיך וילווה אותה בזמן הלידה.


עיסויים בטכניקות "רכות":
הרפואה הטבעית, מציעה מגוון רחב של דרכים באמצעותן ניתן להתמודד ולהקל על הכאבים בזמן הלידה: עיסויים בטכניקות "רכות" שונות ושימוש בשמנים אתריים.

ברפואה הטבעית, קיים מגוון רחב של סגנונות עיסוי. הטכניקות העדיפות לעיסוי במהלך הלידה, הינן שילוב בין סגנונות עיסוי שונים כמו: צורות שונות של אפלוראז' (ערבול) על הגב, עצם העצה, ירכיים ושוקיים, הלקוחוים מהעיסוי השבדי, בנוסף, שילוב של טכניקת עיסוי מסגנון ה"לומי לומי" על השוקיים, ירכיים, כתפיים והזרועות.
הפנים, במהלך הלידה, צוברות מתח רב. עיסוי פנים בזמן הלידה, באזור הרקות, הסנטר והעיניים, הינו דרך נפלאה להרפות ולהפיג מתחים וחרדות מהכאב.


שימוש בשמנים אתריים:
שימוש בשמנים אתריים במהלך הלידה מתבצע בצורה זהירה מאוד מאחר וישנה רגישות לריחות במהלך הלידה. השמנים האתריים המומלצים: לבנדר (תערובת של לבנדר בשמן נושא או בהרחה באמצעות מבער), שמן אתרי תפוז ושמן אתרי יסמין. יש להכיר את עוצמת השמנים, ולהתאים אותם לשלבי הלידה השונים.


באדיבות בית הספר לרפואה משולבת "קשת בענן"

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום