שימו שמן שימו זית

(0)
לדרג

מחקר חדש של מועצת הזיתים בישראל: 91% צורכים בקביעות שמן זית - ועוד על שמנים טובים

מאת: מערכת zap doctors
טוב שמן טוב

סקר מעקב צרכנים שבוצע לאחרונה על ידי מועצת הזיתים בישראל, במטרה לבדוק ולהשוות את הרגלי צריכת שמן הזית בקרב האוכלוסייה היהודית הבוגרת, דוברת העברית, העלה כי 91% מהתושבים צורכים בקביעות שמן זית.

אמין חסן, מנכ"ל מועצת הזיתים, הביע שביעות רצון מהתוצאות שהראו עלייה בצריכה לעומת 89% ב-2001 ו-88%ב-2003.
המחקר פורסם לקראת פתיחת עונת המסיק ופסטיבל ראשית ימי הזית בגליל.

גדי הורוביץ, סמנכ"ל מועצת הזיתים, מסר כי על פי הסקר, 93% מהצרכנים צורכים שמן זית לתיבול, 66% לבישול, 56% לטיגון ו-27% לשימושים נוספים. לדברי הורוביץ, המחקרים הרבים שפורסמו לאחרונה בארץ ובעולם, המוכיחים כי השימוש בשמן זית ממזער את הסכנות ללקות בסרטן ובהתקפי לב, הגבירו במידה רבה את המודעות לצריכת שמן הזית.

לגבי תדירות הקנייה, מורה המחקר על רכישה של עד אחת ל-3 שבועות.

גדי הורוביץ הביע שביעות רצון מיוחדת מתוצאות הסקר המורות כי 69% מעדיפים רכישת שמן זית ישראלי עם תוית האיכות של מועצת הזיתים, לעומת 76% לפני 4 שנים.נימוקי הצרכנים לעלית צריכת השמן הוסברו בנימוק הבריאות 66%, נימוק הטעם 28% ונימוק היעדר כולסטרול 12%.
מועצת הזיתים הציבה לעצמה מטרה לשנה הבאה בהגברת השימוש בשמן זית לטיגון מתוך נימוקי בריאות ורכישת הרגלים קולינריים בריאים יותר.

וקצת על שמנים טובים - ובראשם: שמן זית

שמן זית, שמן קנולה, דגים, אגוזים, זרעי פשתן וזרעוני קנביס: יתרונות ושימושים לכל השמנים. מדריך

שמן זית
------------
יתרונות:
מכיל חומצות שומן אומגה 6, ו 30-40 סותרי חמצון. כאשר משמש כתחליף לחמאה או שמנים אחרים, הוא יכול לסייע בשמירה על בריאות הלב, ואף להפחית את הסיכון לסרטן.
שימושים:
לטפטף מעט על לחם במקום חמאה. לאדות ירקות בשמן זית ושום על מנת להעשיר את הטעם. לחתוך תפוחי אדמה לצ'יפס, להעביר בשמן חם ולהכניס לתנור בחום גבוה על מנת לקבל צ'יפס בריא יותר.

שמן קנולה
---------------
יתרונות:
מכיל חומצות שומן אומגה 3, המסייעות בהפחתת לחץ דם, הורדת רמת הכולסטרול "הרע" והטריגליצרידים.
שימושים:
להשתמש בבישול בכל פעם שלא מעוניינים בתוספת הטעם של שמן זית. להעביר ירקות שורש בשמן חם, ולאפות בתנור. לערבב שמן קנולה עם קמצוץ לימון, ולהכניס כרוטב בסלט של תפוחים, שומר וירקות ירוקים. להשתמש במקום מרגרינה או שומן לעוגה בזמן שימון התבניות.

דגים
----------
סלמון, טונה, שמך (טרוטה), בס, מקרל, הרינג, סרדינים
יתרונות:
מכילים חומצות אומגה 3 המסייעות בהורדת לחץ הדם והכולסטרול, מפחיתים את הסכנה למחלות לב ושבץ.
שימושים:
לצלות פילה סלמון עם כפית שמן זית, לפזר עלי רוזמרין וטימין, מלח ופלפל, ולהמשיך לצלות באיטיות למשך 17 דקות בחום נמוך. לעשות סלט טונה קליל עם טיפה שמן זית או שמן קנולה במקום מיונז. ל"הבריש" פילה טרוטה בשמן זית ולימון, לצפות בפירורי לחם מתובלים ולאפות לקבלת דג בטעם ים תיכוני.

אגוזים
-------------
שקדים, אגוזי מלך, פקנים, בוטנים
יתרונות:
מכילים שומנים חד רוויים, שכאשר הם באים במקום מזונות שומניים אחרים יכולים להפחית את רמת הכולסטרול "הרע", להפחית את הסכנה במחלות לב, ולהאט ולעכב את הסיכון לסוכרת.
שימושים:
לאכול כמו שהם כחטיף בריא במקום צ'יפס או קרקרים. לכתוש לפירורים ולהשתמש במקום פירורי לחם בדג לעיל, ולאדות קלות בשמן קנולה. חשוב להמנע מאגוזים קלויים ומומלחים.

זרעי פשתן וזרעוני קנביס
----------------------------------
יתרונות:
עשירים בחומצות שומן אומגה 3, המכונות אלפא-לינולניק, ומסייעות בבלימת דלקות ולחץ דם, כמו גם תפקודי גוף אחרים.
שימושים:
זרעי פשתן מתקלקלים בקלות, לכן כדאי לקנות אותם טריים ולשמור במקרר. להכניס לסלטים, מרקים, תבשילים ונזידים.

בואו לדבר על כך בפורום תזונה ודיאטה

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום