אוכל בישול ובריאות: ארץ זבת בשר ודבש

(0)
לדרג

ראש השנה מתקרב וקדחת איסוף המתכונים כבר מכה בחובבי הבישול, מה נכין? כמה הצעות מתוקות

מאת: חודש לפני ראש השנה, ובחנות הבשרים לבקוביץ 1928 כבר מתחילים להתכונן לחג ולחלק ללקוחות מתכונים מיוחדים שיעשו לכם מתוק בגוף. בחנות, שממשיכה את פועלה של המשפחה בצרפת, ניתן למצוא בשרים מעושנים ונקניקים שמיוצרים באופן טבעי, על טהרת הבשר בלבד, ללא תוספות כגון מים, סויהתפוחי אדמה וכדומה. את הבשר...

סלט עוף מעושן ברימונים ודבש, לשון ברוטב מישמש ודבש, עגל חלב בדבש ועוד מתכונים של מארסיה לבקוביץ לקראת החג.

מאת: צחי צוק "גודפוד"

סלט עוף מעושן ברימונים ודבש מתכון לשמונה סועדים:

מצרכים:

1 עוף אחד מעושן
חצי כוס רימונים
3 תפוחי עץ חתוכים לקוביות

לרוטב:

3 כוסות מיונז
1 כף דבש
1 כף חומץ בלסמי
4 כוסות ריצ' (או שמנת למי שלא אוכל כשר)

אופן ההכנה:

1. מנקים את העוף מהעצמות "ומפרקים" לרצועות עם הידיים

2. מוסיפים חצי כוס רימונים ואת התפוחים

3. מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב ומוסיפים לסלט.



סלט פיקל ברוטב דבש מתכון לשמונה סועדים:

מצרכים:

300 גרם פיקל (מלפפון חמוץ) חתוך לרצועות
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות
2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות
קופסת תירס
1 קופסת שימורים של לבבות דקל חתוכים לעיגולים

לרוטב:

¼ כוס רוטב בלסמי
2 כפיות חרדל דיז'ון
3 כפיות דבש
1 כף סומסום
¾ כוס שמן זית

1. מערבבים את חומרי הסלט בקערה

2. מערבבים היטב את חומרי הרוטב עם מטרפה ומוסיפים לסלט.


לשון ברוטב מישמש עם דבש מתכון לששה סועדים:

מצרכים:

1 בשר לשון (700 גרם)
כוס מישמשים שלמים יבשים
½ כוס דבש
2 כפיות חרדל דיז'ון
½ 1 כוס יין לבן
½ כוס מים
1 בצל חתוך גס
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
4 שיני שום כתושות
מספר עלי דפנה לפי הטעם
פלפל אנגלי
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מבשלים בסיר עם מים את עלי הדפנה, חתיכות הבצל הגס, פלפל
אנגלי ושיני השום

2. לאחר שהמים רותחים להוסיף את הלשון ולבשל כשעה וחצי לערך עד
שמתרככת (ניתן לבדוק במזלג)

3. בסיר נוסף לטגן את הבצל השני עם שלוש כפות שמן

4. מקלפים את הלשון ולטגן טוב עד שתזהיב מעט (להקפיד במהלך
הטיגון להחליף צדדים)

5. מוסיפים את הדבש, החרדל, היין, המים והמשמשים ולערבב היטב

6. מבשלים במשך 30 דקות על אש קטנה ומגישים חם.

עגל חלב בדבש מתאים לשמונה סועדים:

מצרכים:

1 נתח כתף עגל חלב (כ2- ק"ג)

מרינדה:

2כוסות יין לבן
½ כוס רוטב טריאקי
½ כוס דבש
מלח ופלפל לפי הטעם
כוס מיץ אפרסקים
להכניס הכל לקערה ולערבב היטב.

אופן ההכנה:

1. מניחים את הבשר במרינדה ולהשרות למשך לילה אחד במקרר

2. מחממים תנור ל250- מעלות

3. מוציאים את הבשר מהמרינדה ומניחים על תבנית אפיה לאפות למשך
20 דקות

4. מורידים את טמפרטורת התנור ל170- מעלות

5. מוסיפים מעט מהרוטב על הבשר ואופים עוד כשעה ועשר דקות

6. מגישים חם.

לבקוביץ 1928
התע"ש 24, א.ת. כפר סבא
בקרוב ייפתח הסניף בתל אביב

רוצים עוד? ליחצו: מתכונים

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום