גולה רכה בשורש כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

19/12/2016 | 19:01 | מאת: אריה

שלום רב לפני כ3 חודשים, לחצו לי יד בכוח,זה היה אמור להיות הומור של הלוחץ, כאילו"תן יד כמו גבר" באותו לילה התפתחו לי כאבים בשורש כף היד הזו לאחר יומיים של כאבים ניגשתי לכירורג וצילום שלא הראה קו שבר 3 שבועות הסתובבתי עם חבישה אלסטית מגולגלת על שורש כף היד לקחתי משככי כאבים והנה לאחר חודש כאשר הכל שכך, הבחנתי באותו מקום בשורש הכף יד שכאב לי, נפיחות רכה, גולה עגולה האורטופד שראה את זה אמר לי שזו ציסטה נוזלית לא קשורה ללחיצה ההיא ובמידה ותגדל מנקרים אותה במחט ואם זה חוזר מנתחים מה זה הדבר הזה שהופיע לי שם? האם יתכן והלחיצה גרמה לה להופיע? מה עושים עם זה הלאה? אשמח לשמוע עוד דעה בתודה

20/12/2016 | 06:28 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

תיאורך מתאים לגנגליון. אם אכן כך - אין קשר ללחיצה שתיארת. מדובר בציסטה הגדלה וקטנה לסירוגין. אחוז החזרה לאחר ניקור גבוה מאד. אם מפריע - מנתחים ואם לא מפריע - לא חובה לטפל בה. בכל מקרה - פנה לבדיקה ואיבחון לרופא מומחה בכירורגית יד. בברכה ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד