שבר תוך מפרקי באצבע 2 כף יד שמאל
דיון מתוך פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד
שלום ד"ר, ביום חמישי האחרון בבוקר לא תפסתי משהו שזרקו לי וכתוצאה מכך זה פגע באצבע. אני חייל והפנו אותי למיון ושם ראו שיש לי שבר תוך מפרקי וקיבעו לי את האצבע בסד אלומיניום ואמרו ללכת לביקורת אצל מומחה כף יד בעוד שבוע. חשוב לציין שהאורתופד אמר לי שאם השבר לא מתאחה טוב צריך לעשות ניתוח ובגלל זה הביקורת. קבעו לי תור ליום ראשון הבא, שזה אומר שבוע ו3 ימים. השאלה שלי אם זה קריטי בדיוק שבוע או לא יאוחר משבוע מיום הפציעה, או שהכוונה שזה כשבוע? תודה רבה!!
נ.ב. אחרי הפציעה במיון הביאו לי רק 5 גימלים. עכשיו שבר לוקח לו זמן להתאחות ולא תוך 5 ימים, הגיוני שלפציעה כזאת נותנים רק 5 ימי מנוחה?
עקרונית ביקורת לאחר 10 ימים מהשבר עדיין בטווח הסביר. לגבי ה ג' - אני מניח שרופא היחידה יפתור את הבעיה. בברכה, ד"ר יעקב פעילן