כאבים בשורש כף היד
דיון מתוך פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד
שלום, אני סובל כבר כשנתיים מכאבים בשורש כף היד, הכאבים נובעים משימוש ממושך ורציף בעכבר (עבודה מול מחשב). הכאבים נמצאים בעיקר באיזור הכריות של כף היד. תמיד השתמשתי בעזרים שונים כמו פדים של סיליקון וכדומה אך זה לא עוזר בעיקר כי הכאב נוצר כאשר יש לחץ על אזור הכריות בכף היד. גם כאשר אני עושה הפסקות ממושכות מעבודה כזאת הכאב חוזר ברגע שאני שם את היד על העכבר. התייעצתי עם אורתופד והוא אמר שאין יותר מדי מה לעשות וייעץ לי להשתמש במקבע לכף היד, אך הבעיה שלי לא טמונה בזוית של היד אלא מכך שנוצר עליה לחץ ממושך. האם יש פתרון לבעייתי או דרך להקל על הכאבים ולמנוע נזקים נוספים?
ייתכן שכתוצאה מהתנוחה בה אתה אוחז את העכבר נגרם לחץ בתעלת גויון בשורש כף היד. נסה לשנות את תנוחת אחיזת העכבר, כאשר אתה נשען על אמה מוגבהת, שורש כף היד באויר ורק האצבעות אוחזות בעכבר. בכל מקרה, פנה לבדיקה לרופא מומחה בכירורגית יד. בברכה, ד"ר יעקב פעילן
יש לי בשבילך עצה לא מקצועית אבל יעילה תנסה להפעיל את המחשב גם עם היד השניה כדי לא לאמץ הרבה זמן את היד הכואבת, גם אני נוהגת להחליף ידים בהפעלת המחשב וזה משפר את המצב, הדבר לא מונע ללכת לרופא ולעשות בדיקה יסודית ליד.