שחלה קרועה? או אבחנה שגויה?

דיון מתוך פורום  רפואת נשים - גינקולוגיה

16/07/2005 | 11:38 | מאת: רננה

שלום רב! בחודש האחרון החלטתי להפסיק גלולות ולנסות להיכנס להריון, אחרי 14 יום של "ימים נקיים" קיימתי יחסים עם בעלי, ובפעם השניה שקיימתי יחסים עם בעלי (כעבור מס' ימים) לאחר החדירה הרגשתי כאבים נוראיים-עזים בבטן תחתונה והוהבלתי למיון נשים, שם לאחר בדיקה גיניקולגית פסק הרופא שהשחלה הימנית נקרעה והטיפול היחדי כרגע הוא לשכב 3 ימים עם קרח על בטן תחתונה לחצי שעה בהפוגות של חצי שעה. תשובה זאת לא סיפקה אותי וניגשתי כבר למחרת לגניקולוג שלי ושם אחרי בדיקה גניקולוגית הוחלט שבאמת נקרעה השחלה ואזי שאקבל את המחזור בעוד 14 יום כי לטענתו זה קרה ביום הביוץ, ואחרי המחזור יהיה אפשר לראות עם השחלה הבריאה או שיצטרכו לנתח בפרסקופיה את השחלה שנקרעה... בנתיים המחזור "צץ" לו לפני הזמן כביכול 5 ימים אחרי שאבחנו הרופאים שנקרעה השחלה, האם אתה מכיר מצב כזה ואם תוכל לעזור לי, ולהסביר לי לפחות תיאורטית מה התחולל בגופי באותו רגע, אני רוצה לציין כי כשרציתי להיכנס להריון (הראשון)הפסקתי את הגלולות ומיד לאחר 10 ימים נקלטתי, וזאת לאחר שלקחתי 3 שנים גלולות. אודה לך מאד.

17/07/2005 | 15:42 | מאת:

זה ניקרע גופיף צהוב מדמם - דבר די שכיח שנעלם אחרי וסת אל דאגה