אבחנה של שחלה פוליציסטית

דיון מתוך פורום  רפואת נשים - גינקולוגיה

14/07/2005 | 08:59 | מאת: מיכל

ברצוני לדעת עד כמה אמינה אבחנה של שחלה פוליציסטית באמצעות בדיקת אולטרה סאונד וגינלי ומה משמעותה. בביקורי אצל הגניקולוג המילה נזרקה לאוויר ולאחר שהוא בירר איתי האם המחזור שלי היה סדיר כאשר לא נטלתי גלולות (והוא אכן היה סדיר) הוא אמר שהכל תקין. עליי לציין, שהמחזור שלי אמנם היה סדיר בעבר, אך אני נוטלת גלולות כבר קרוב ל-11 שנים (למרות שגם בהפסקות הקצרות שעשיתי לא היתה בעיה). כמו כן, אמי אובחנה השנה כחולת סרטן השחלות וגם לה היסטוריה של ציסטות בשחלה. לכן, הדבר מדאיג אותי מאוד. בנוסף, אני מעונינת להיכנס להריון בחודשים הקרובים וממה שהבנתי זה יכול ליצור בעיה.חשוב לציין שאני לא סובלת מעודף משקל ולא משיעור יתר ולמרות שאני על גלולות (פמינט), בעת הבדיקה הייתי ביום ה-13 של המחזור, האם ייתכן שמדובר ביצירה כלשהי של זקיקים (למרות שאני מודעת שאין באפשרותי לבייץ בעת נטילת גלולות). לצערי הרב, נתקלתי בחוסר רגישות מצד הגניקולוג שלי אשר סירב להרחיב את הדיבור בנושא אבל טרח להעיר "שבהתחלה מנסים להיכנס להריון באופן טבעי....", אולי מדובר בפניקה מיותרת מצידי ופרשנויות בגוף הסרט שיצרתי, אבל אני אשמח לקבל הבהרות.

17/07/2005 | 15:48 | מאת:

שחלות פוליציסטיות זה מראה סונוגרפי לא חייב להיות קשר לפריון אם מחזור ספונטני סדיר אין בעייה אם לא סדיר - צריך כדורים או זריקות להריון