כלמידיה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים - גינקולוגיה

14/07/2005 | 07:55 | מאת: אחת בבעיה

שלום רב לדוקטור לאחרונה אובחנתי שיש לי כלמידיה שלא טופלה בצורה נכונה במשך חצי שנה יש לי סימנים חריפים ולפי מה שהבנתי זה יכול לפגוע בפיריון שלי . השאלה שלי היא האם יש בדיקה או רופא שיכול להגיד לי האם הכלמידיה פגעה באיברי הרבייה שלי או לא , האם אני עקרה כתוצאה מכך ? אשמח על המענה המהיר בתודה מראש המודאגת

14/07/2005 | 08:33 | מאת: Zosha

הי בוקר טוב, רק מילת עידוד. עד שהרופא יענה לך. אני יודעת כי כלמידה הינו חיידק תוך תאי המועבר ביחסי מין הגורם לדלקת ברחם, בצוואר הרחם וכו... איני יודעת מי הזין אותך בכך שזה יכול לפגוע בפריון שלך? אל תילחצי. ישנם המון מחלות בסגנון, שהטיפול בהן זהה ולא גורמות לבעיות פריון. ישנן המון נשים עם כלמידה שמביאות ילדים לעולם, מה שכן, בזמן הלידעה יכול והתינוק יפתח דלקת בעיניים או סיכויי מאוד מאוד נמוך לדלקת ריאות. אין לך מה להילחץ, אך בכל זאת - אני מאמינה שאת תחת טיפול רפואי ולכן את יודעת שזה לא טופל לך טוב. היום לכל בעיה יש טיפול ורוב הנשים יולדות רגיל. זאת רק מילת עידוד בשביל שתרגעי ועד שהרופא יענה, כאמור. היי רגועה ... Zosha

14/07/2005 | 11:18 | מאת: אחת בבעיה

כן אני כבר בדקתי על המחלה .והבנתי את הסיכונים . זאת הבעיה שאני חצי שנה לא טופלתי בצורה נכונה כי לא ידעו מה יש לי ופשוט עשו ממני שפנת ניסויים . עכשיו לאחר שהתגלה עוד לא טופלתי כי הרופא רוצה ליהיות בטוח ולכן מחכים לתוצאות מעבדה כך שיקח עוד שבועיים עד שאתחיל את הטיפול . לכן אני כה מודאגת כי הצורה של הדלקת הזו חריפה . תודה לך בכל אופן בלי שום קשר את באמת עודדת אותי קצת ואני בנוסף אשמח אם ד"'ר גם יענה על שאלתי זה נושא שמאוד מדאיג אותי תודה!