מחזור ארוך

דיון מתוך פורום  רפואת נשים - גינקולוגיה

13/07/2005 | 22:20 | מאת: רקפת

לפני מספר שנים ניסיתי לקחת גלולות ובעת השימוש בהם המחזור שלי התארך לכדיי שבועיים ויותר, ערכתי מספר בדיקות אבל הסיבה לבעיה לא נמצאה והפסקתי להשתמש בגלולות. מאז המחזור שלי סדיר לגמרי ואורך שבוע. בחודש האחרון לראשונה לא השתמשתי באמצעי מניעה ושוב המחזור שלי הקדים בשבוע והתארך לשבועיים. מה יכולה להיות הסיבה? האם יש קשר בין המקרים?

13/07/2005 | 23:14 | מאת: Zosha

היי רקפת, עד שהרופא יענה לך אנסה לעזור לך. לי אישית לא נראה שיש קשר בין הגלולות שלקחת לפני שנים והפסקת (והמחזור הסתדר). את אומרת שבחודש האחרון לא השתמשת באמצעי מניעה (אילו אמצעי מניעה השתמשת עד החודש האחרון? זה משחק תפקיד חשוב). האם דאפרגמה, קונדום או מה. אם זה לא דיאפרגמה או משהו המוכנס לאיבר המין (האמצעי מניעה), אזי לעניות דעתי אין קשר בין הדברים. לפעמים יש מצב של שינוי הורמונלי שמשבש את המחזור ואני יודעת זאת מנסיון אישי. תקבלי תשובה מדר' קריסי והוא בטח יענה לך את אותה התשובה. את פשוט צריכה לגשת לרופא נשים ולבדוק האם זה כתוצאה משינוי הורמונלי, אם לאו. אם זה משינוי הורמונלי - רופאי הנשים נותנים כדורים להסדר המחזור. יש המון סיבות, למעט שינוי הורמונלי. אני לא אפרט, הואיל ואני לא רופא ולא רוצה סתם לתת לך חומר למחשבה. תיהיה רגועה ותלכי לרופא. ועוד דבר, האם התופעה שהמחזור הקדים בשבוע והתארך לשבועיים קרה פעם אחת? אולי זה מקרי ותחכי למחזור הבא. אך בכל מקרה, לא להזניח את הגוף - ממליצה בחום לגשת לרופא ולספר לו על כך. בהצלחה Zosha

13/07/2005 | 23:49 | מאת: שני

אולי תעשי טובה ובמקום להגיד לאנשים בטוח הרופא יגיד אותו דבר ולהציע לאנשים ללכת לרופא בדיוק בשביל זה אנשים נכנסים לפורום כדי להתייעץ עם רופאים אמיתיים אז בבקשה תני לרופאים האמיתיים לענות מה שאת עושה לדעתי מאוד מסוכן את עונה להם בכזה ביטחון עצמי ולא יודעת כ"כ את התשובה שפשוט אנשים עלולים להקשיב לך במקום לרופא(אני יודעת שאת לומדת רפואה) אבל זה מסוכן לענות לאנשים בכזה ביטחון אם אין לך ידע והבנה עמוקה כמו לרופאים תאמיני לי אין לי שומדבר נגדך !! רק ראיתי שאת עונה לכולם (לא משנה מה השאלה) ובאמת אין לי בעיה שתעני אבל למה להציע לאנשים ללכת לרופא אם כבר יש פה רופא שבדיוק בשביל זה נועד לייעץ לאנשים!! אשמח אם תביני (באמת שאני לא מנסה לריב עם אף אחד או משהו זו רק עצה) ביי