HPV

דיון מתוך פורום  רפואת נשים - גינקולוגיה

13/07/2005 | 00:41 | מאת: נטלי

שלום, הופיע אצלי לפני כחודשיים מעין גידול קטן מאד ועגול בין פי הטבעת לנרתיק, סמוך יותר לנרתיק. הרופא אבחן שהוא נובע מ-HPV, וקרא לגידול קונדילומה וקבע לי תור להסרתו בניתוח.שאלתי: 1. האם הסרת הגידול פוטרת מהוירוס והאם ניתן בכלל להתפטר מהוירוס? 2. כיצד ניתן לדעת אם יש לי HPV ממאיר או שפיר? אודה על תשובה מהירה, בריאות טובה, נטלי

13/07/2005 | 18:27 | מאת: Zosha

היי, עד שהרופא יענה לך, אני אענה לך מידיעותיי המבוססות. HPV הינו יבלות מין. ברוב המקרים נדבקים ממנו ממחלות מין (יצא מחקר שאמר שזה יכול להופיע ממתח). האם הרופא אמר לך לעשות ניתוח לייזר? אני יודעת שישנו טיפול על ידי צריבת קור. ניתן להקפיא יבלות באמצעות חנקן נוזלי (Cryocautery). הקפאת היבלת גורמת לה להיעלם תוך שבוע עד שבועיים. לשאלתך האם הסרת הגידול פוטרת מהוירוס: התשובה היא לא בהכרח פוטרת ולא בהכרח מונעת אפשרות של הדבקה. זה בעצם דומה מאוד לוירוס ההרפס (שלבקת). אותם הסימפטומים פחות או יותר. ברגע שמסירים לך את זה, הוירוס רדום בגוף ויכול לחזור ויכול שגם לא לחזור. לעניות דעתי, זה לא ממאיר. אך זה ידרוש ממך מעקב של צוואר הרחם ובדיקות פאפ אחת לכמה חודשים. מקווה שהרופא יענה לך במהרה, בכל מקרה מה שכתבתי נכון בעליל. בהצלחה ואל דאגה, זה לא ממאיר... Zosha

13/07/2005 | 23:30 | מאת: [email protected]

תודה רבה . עזרת לי מאוד