היגיינת הנרתיק

דיון מתוך פורום  רפואת נשים - גינקולוגיה

12/07/2005 | 23:10 | מאת: לינוי

יש לי שאלה קצת מוזרה, שעלתה לי רק לאחרונה למרות שאני בת 25. האם יש דרך או צורך לנקות את הנרתיק מבפנים( בייחוד אחרי משגל)?אני משתמשת בסבון לשטיפה אינטימית, אך תמיד חששתי שאם הסבון יגיע פנימה הוא יפגע באיזון שבתוך הנרתיק.

13/07/2005 | 13:06 | מאת: Zosha

היי, עד שהרופא יענה לך, תני לי לעזור לך מנסיוני האישי. את צודקת במאה אחוז, הסבון לשטיפה אינטימית לא טוב בעליל. הוא גורם לחוסר איזון בנרתיק. הנרתיק צריך להיות חומצי וזה מפר את האיזון. אל תשתמשי בזה, גם לא אחרי משגל... למה? את מתקלחת וזה מספיק. האמיני לי שלא יקרה לך כלום מהזרע. זה לא יוביל לפטריות אם תרחצי אחרי משגל. מה שכן עלול להביא לגרד ולפטריות זה הנוזל לשטיפה אינטימית. בהצלחה Zosha