חשש מהריון בלתי רצוי.....

דיון מתוך פורום  רפואת נשים - גינקולוגיה

12/07/2005 | 14:16 | מאת: לחוצה

אני בת 22 רווקה, קיימתי יחסי מין לפני 3 שבועות, עם קונדום. (עם מישהו שאני כבר לא בקשר איתו) לא ידוע לי שהוא נקרע. (הייתי בתולה לפני כן...). המחזור שלי לא ממש סדיר, בד"כ הוא מגיע כל 5 או 6 שבועות. לפני שבוע וחצי התחלתי להרגיש תחושות של גודש בחזה, מצב רוח ירוד, כאבי בטן כמו כאבי מחזור אבל עמומים יותר. הפרשות צהובות. התחושות ממשיכות לסירוגין עד עכשיו. לפי החישוב שלי הייתי אמורה לקבל מחזור אתמול (5 שבועות מאז המחזור האחרון). לא קיבלתי מחזור עדיין ואני לחוצה. בעיקר בגלל התחושות בשבוע וחצי האחרונים, לא זכורים לי כאבי בטן כאלה לפני מחזורים קודמים. עדיין לא עשיתי בדיקת הריון. מה שרציתי לברר זה - במידה ואני עושה בדיקה עם ערכה ביתית, והתוצאה יוצאת חיובית, ואני רוצה לעשות הפלה תרופתית. מה בדיוק אני צריכה לעשות מהרגע הזה? ללכת לרופא דרך קופת החולים או שאפשר ללכת ישר לבית החולים? אני בורה לגמרי בענייני רופאים ואני לא רוצה שההורים שלי ידעו מזה.. תודה מראש...

13/07/2005 | 23:29 | מאת: Zosha

היי, עד שהרופא יענה לך אני אנסה לעזור לך, הואיל ורשמת שאינך מבינה בעניין ואני מבינה לפי דברייך שאת מוכנה לקבל גם עצה של מישהי שמבינה בענין, אזי החלטתי לענות לך: לעניות דעתי, לפי כל הסימפטומים את לא בהיריון וזו תחושה של לפני מחזור (מחזור שבדרך כלל מגיעה כל 5 או 6 שבועות, כדבריך. היית אמורה לקבל את המחזור אתמול. את יכולה לחכות. אל תיהיה לחוצה. בכל מקרה, אם את מחליטה להשתמש בערכה ביתית וזה היריון - גשי לרופא נשים ולא לבית חולים. מה הלחץ? וגם חבל שתטרידי את עצמך בספיקולציות, אולי את לא בהיריון ורק מהמתח זה יאחר. בכל אופן לשאלתך, תגשי לרופא נשים ולא לבית חולים. רופא נשים ידע בדיוק מה לעשות ואם הוא ימצא לנכון לשלוח אותך לבית חולים הוא יתן לך הפניה. אך כל זה מופרח באויר, הואיל ורק יום אחד איחור... יכול להיות שתקבלי את המחזור היום או מחר. (תקני ערכה למען השקט הנפשי שלך ותדעי היכן את עומדת). ודיה צרה בשעתה. אם באמת את בהיריון גשי לרופא, אולי הערכה תראה שלילי ואז החששות תתפוגגנה, את תרגעי ואוטומטית המחזור יבוא. אל דאגה. בהצלחה ושיהיה לך כל טוב Zosha