שאלה לד"ר- ציסטה בשחלה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים - גינקולוגיה

10/07/2005 | 10:02 | מאת: רוני

השבוע התאשפזתי כיומיים בבי"ח עקב כאבי בטן חזקים, המתרכזים בעיקר באזור הבטן התחתונה הימנית. לפני 3 חודשים הייתי מאושפזת כיומיים כתוצאה ממקרה דומה, אותם תסמינים. לא התגלה דבר בבדיקות אולטרסאונד, אך בדיקות דם הראו על זיהום דלקתי. לאחר יום אישפוז בדיקות הדם חזרו להיות תקינות, הכאבים חלפו ושוחררתי לביתי. סיבת הכאבים לא ידועה, הרופאים קבעו שכנראה מדובר באפנדציט שלא התפרץ. בפעם הנוכחית עברתי בדיקות דומות, התגלתה לי ציסטה המורגנית כ-9 מ"מ בשחלה הימנית. בדיקות דם הראו על זיהום. לאחר יום חלפו כמעט לגמרי הכאבים ובדיקות הדם חזרו להיות תקינות. שוב, בחוסר ידיעה של סיבת הכאבים. ההשערה כי מדובר שוב באפנדציט שלא התפרץ, או בציסטה אשר מופיעה בזמן הביוץ שגורמת לכל זה. נאמר לי שאין צורך כרגע בניתוח, רק להיות במעקב בזמן הקרוב. השאלה שלי היא, מהי ציסטה המורגנית? מדוע היא מופיע בזמן ביוץ והאם באמת אין חשש שהיא תתפתח ואולי אף סרטנית? מדוע בדיקות הדם מצביעות על זיהום שחולף תוך 24 שעות? והאם אין דרך באמת לאבחן את המקרה מבלי שיחזור חלילה כל פעם? אודה מאוד אם תענה על כל שאלותיי

10/07/2005 | 16:08 | מאת:

??? ציסטה המורגית = עם דם ציסטה מורגני = ציסטה אמבריונלית מה מהן שלך ? מה האמת ? צריחך לבדוק כדי לענות כולל סונר ולראות אם נעלמת דר קריסי