סטרפטקוקוס B,כאבי גרון והפרשה וגינלית

דיון מתוך פורום  רפואת נשים - גינקולוגיה

01/07/2005 | 23:54 | מאת: לילי

שלום לפני כשבועיים החלו אצלי כאבי גרון חזקים וחום גבוה. טופלתי במוקסיפן פורטה במשך שבוע. כאבי הגרון מעט נחלשו ובמקביל החלה הפרשה מוגברת מהנרתיק (צהבהבה ולא רגילה) . משטח גרון העלה תוצאות של סטרפטקוקוס B , וקיבלתי הנחיה לקחת Zeto 250 למשך שישה ימים. יש לי תינוק בן שנה וחצי ובעל שאני חוששת שידבקו ממני . שאלותי : 1. האם החיידק הנ"ל מדבק ובאיזה אופן ניתן לצמצם את הסיכוי לכך, 2. האם מגע מיני עלול להדביק ? 3. האם משמעות המונח "נשאית" הוא שמעתה ואילך סיכויי להדבק בחיידק, גדולים יותר ? 4. האם יש הקשר מוכח מדעית בין צריכת חלב ומוצריו ובין הדבקות בחיידק הנ"ל ? ( מאז ומעולם אני רגישה למוצרי חלב מהבחינה הזו שכשאני צורכת אותם בתדירות גבוהה, אני מייד מרגישה כאבי גרון ובטן...וממש לפני שחליתי צרכתי במשך 3 ימים ככוס חלב בכל יום ...) 5. האם כדאי לבצע גם משטח וגינלית לאחר שאקח את האנטיביוטיקה? תודה לילי

04/07/2005 | 16:55 | מאת:

להרבה נשים סטרפ בי בנרתיק - אם א-תסמיני לא צריך טיפול אם יש הפרשות אני הייתי לוקח משטח לפני טיפול - שאלה של גישה אין קשר לחלב התינוק כמובן יכול להדבק מסטרפ מהגרון שלך דר קריסי