הפרשות ובדיקת תרבית

דיון מתוך פורום  רפואת נשים - גינקולוגיה

12/06/2005 | 15:48 | מאת: שרית

שלום רב, אני סובלת כבר מס חודשים מעין הפרשה סמיכה לבנה ירקרקה מאיזור הנרתיק עם ריח קל נבדקתי אצל רופא נשים ששלח אותי בין היתר לבצע בדיקת תרבית וגינלית. התשובה היתה בבדיקה המקרוסקפית ושל התרבית- ]פלורה רגילה. יש לציין שביום שלקחתי את הבדיקה לא סבלתי מהפרשה מרובה . האם הבדיקה שביצעתי מספיק מהימנה? או עליי לחזור עליה שוב וליטול דגימה ממהפרשות עצמן? במילים אחרות : אם קיים מזהם כלשהו בנרתיק, תמיד תתקבל תשובה חיובית במשטח? יש לציין שההפרשות עדיין ממשיכות, האם יתכן שזה על רקע אחר ?

15/06/2005 | 17:05 | מאת:

לדעתי חד משמעית לחזור על הבדיקה כיוון שהבעייה קיימת למרות התשובה גם הפלורה הרגילה יכולה לגרום תסמינים וצריך לטפל לעיתים דר קריסי