אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  רפואת נשים - גינקולוגיה

06/06/2005 | 14:06 | מאת: איוה

שלום ד"ר אני בת 47 .לפחות שנתיים אני סובלת מכאבי מחזור קשים שהרופא איבחן את הסיבה להם אנדומטריוזיס. במקביל עלה לי ca125 לרמה של 185 בחודש 01.05 . מזמן זה קיבלתי טיפול על ידי גלולות יסמין. הרופא החליף לי את הטיפול אחרי חודשיים לאורטו-סיקלן. גלולות אלה לא התאימו וכך קרה שלא לקחתי גלולות כלל. להפתעתי המחזור האחרון היה ללא כאבים כלל. מעז אני לוקחת שוב את גלולות היסמין. מה לדעתך הטיפול המתאים ? האם יתכן שה"אנדומטריוזיס" נעלם ? האם ניתן לבצע בדיקת ca125 בזמן נטילת גלולות ?

06/06/2005 | 15:49 | מאת:

אני לא רגוע בכלל עם האבחנה לדעתי צריך לבדוק את השחלות ואף להגיע לניתוח לשלול בעייה אחרת מיכוון שאנדומטריוזיס שמתחיל בגיל 47 אינו שכיח אנא פני ליעוץ מומחה נוסף או רויזיה של הנתונים דר חיים קריסי