לדוקטור דחוף בענין תסמונת השחלות

דיון מתוך פורום  רפואת נשים - גינקולוגיה

29/05/2005 | 04:06 | מאת: גילי

בגיל 25+ לאחר שלושה לידות רצופים פלוס מינוס (עם פערי זמן של הנקה במשך שנה ללא מחזור כמעט), לאחר הפסקת ההנקה של האחרונה, הופיע מחזור לא סדיר לגמרי של 28-35 יום במשך תשעת החודשים האחרונים. בפעם האחרונה התחיל דימום חלש ביום 26 ונמשך 15 יום ואז התגבר לכמות דימום וסתי הרגיל למשך שלוש ימים ונפסק. בבדיקת US נמצאו בשני השחלות הרבה זקיקים קטנטנים. למרות שהרחם והשחלות אינם מוגדלות הוסיפה הטכנאית ש"התמונה יכולה להתאים ל PCOD ". יש לציין שאני רזה ללא פצעי אקנה רבים וחריגים, ואני מעונינת בקרוב בהריון נוסף. בגיל הנערות לא הופיע אצלי מחזור כמעט ובבדיקת הUS שעשיתי התעניין הרופא בעקשנות האם אני מאוהבת בבחור ובזאת פטרני לשלום. האם תחושתי שהחזה שלי -הקטן ממילא- התקטן עוד יותר שייך לענין? האם תסמונת PCOD יכולה להופיע עכשיו במפתיע? האם אדישותה של רופאת הנשים מלמדת כי הטכנאית שגתה? ובקיצור האם יש הסבר לזקיקים המרובים שבשחלה- לאשה בנתונים המתוארים לעיל. ברצוני לציין כי גם תוצאות בדיקות הדם שהתבקשתי לבצע- לא הדאיגו את האחות והרופאה.

29/05/2005 | 15:40 | מאת:

אכן לא מדובר בתיסמונת אלא רק במראה סונוגראפי - ואין בכל כל בעייה מדוע המחזור השתבש ? צריל לחפש סיבות אחרות כגון עליה במשקל, מצבי לחץ, תת פעילות בלוטת תריס וכד