קנדילומה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים - גינקולוגיה

13/01/2004 | 09:26 | מאת: מורן

הי, מעבר ליחסי מין ולמגע מיני האם יש דרכים נוספות להידבק בקנדילומה?האם יש טיפול תרופתי מעבר לצריבה ?האם יש בדיקות דם שניתן לעשות וליראות האם הוירוס קיים? תודה.

13/01/2004 | 21:14 | מאת: מירב

למורן שלום רב, ראשית עליי לציין כי לי יש את המחלה כבר שנה וחצי ועברתי ניתוח להסרת הנגעים ע"י צריבה מעבר למגע המיני שבו ניתן להידבק במחלה אפשרי גם להידבק בבתי-שימוש ציבוריים כאשר האסלה לא מחוטאת היטב (ולכן יש להיזהר מאוד). רק כאשר יש לך כמות של גבשושיות גדולה אז ניתן לבצע את הצריבה. תרגישי טוב מקווה שעזרתי.מירב

14/01/2004 | 08:58 | מאת: מורן

תודה על תשובתך, אני עברתי צריבה בחנקן אצל רופא מומחה לצואר הרחם לפני שנה בערך מאז הוירוס לא תקף אותי פעם נוספת. בעלי עומד לעבור טיפול בליזר בעוד מס' ימים (טופל לפני בדרכים שונות שלא עזרו לו). קראתי הרבה חומר, אני מבינה שאין תשובה ברורה. הנושא של שירותים מאוד מטריד אותי. יש לנו ילדים בבית. נכון שזה נקי אבל עדין לא הגעתי למצב של נקיון באקונומיקה אחרי כול פעם שנכנסים. האם יש צורך? האם זה ברור שניתן להידבק משירותים? את השאלות אלה לא שאלתי בזמנו שום רופא. אשמח לקבל תשובה ברורה. יום טוב.השאלות נשאלות עכשיו מכיוון שהתגלה לפני מס' ימים לבעלי קנדילומה גדולה.