גלולות

דיון מתוך פורום  רפואת נשים - גינקולוגיה

12/01/2004 | 19:53 | מאת: מיטל

שלום רב, התחלתי לקחת גלולות מסוג 'יסמין' לפני שבועיים בפעם הראשונה עם יום הווסת הראשון. הווסת ארכה 6 ימים ומאז הדימום אמנם פחת אך לא פסק. ישנם ימים בהם יש לי רק כתמים חומים וישנם ימים בהם הדימום גובר. הרופא נתן לי מרשם ל-3 חוד' ואמר שאחזור אליו בתום התקופה ע"מ לוודא את ההסתגלות לגלולה. אני לא בטוחה כלל שעליי להמתין כל התק' עד שאחזור אליו, בגלל הדימום שלא פוסק. אני יודעת כי זו תופעה מוכרת בהתחלה. שאלתי היא האם עליי לחזור לרופא כבר עכשיו, מפני שהדימום שלא פוסק קצת מדאיג אותי-במיוחד כשאני לא יודעת מתי הוא ייפסק והאם דימום במשך שבועיים נחשב 'נורמלי' יחסית לתק' הסתגלות לגלולות, או שמא עלי להמתין עוד (במידה וכן אז כמה זמן)...??? אודה מאוד על תשובתך באופן מפורט...

19/01/2004 | 18:27 | מאת:

המצב שתיארת שכיח ולכן אינו מדאיג על פי תיאורך יש צורך במעקב רופא נשים מטפל כולל סונר לרירית הרחם ובדיקת צוואר הרחם בברכה דר חיים קריסי