חתולה במשקל יתר

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

03/08/2006 | 12:57 | מאת: ק'

שלום, יש לי חתולה בת 11 שנים, היא מאוד שמנה עד כדי שהשומן באיזור הבטן כמעט ונוגע ברצפה, היא חסרת כל פעילות וכל היום ישנה ולא זזה. הבעיה היא שיש לה צורך לאכול הרבה מאוד פעמים ביום ולא באופן סדיר, היא אוכלת אוכל יבש לחתולים. וגם כן עברה עיקור בהיותה יותר צעירה והבנת שזה גם הגורם לשומן. אני מאוד דואגת שעכשיו עקב גילה הזקן השומן יצור בעיות בריאותיות ותוחלת החיים שלה תתקצר עקב זה. מה ניתן לעשות ? האם יש אוכל מומלץ למצבים כאלה ? ניסינו אוכל דיאטתי והיא נשארה באותו משקל, היא פשוט נראית כמו חתולה בהריון כבר כמה שנים וזה לא משתנה. אני ממש אודה לכל תשובה שתתקבל, יום טוב. ק'

05/08/2006 | 23:35 | מאת: ד"ר איתן ברנע

דאגתך מוצדקת מאוד שילוב של שומן וגיל מתקדם הינו שילוב קטלני. מזון דל קלוריות מתאים לחתול הסובל ממשקל יתר בכמות מועטה כפי שאת מתארת זה אינו המצב. על מנת להפחית ממשקל החתולה כדאי להזין במזון משומר של חברת הילס Prescription Diet r/d או פרסקריפשן דיאט m/d בהצלחה.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים