מה ניתן לתת לגורי חתולים בני יומיים?

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

26/07/2006 | 11:58 | מאת: מיכל

לפני שבועיים (ביום בו התחילה המילחמה)מצאתי בבנין שלי 3 גורי חתולים בני יומיים , האמא שלהם נטשה אותם כי היא נבהלה מהבומים של הקטיושות וכבר שבועיים שאנני רואה אותה , נתתי לגורים כל שעתיים חלב חם מהול במים ( חלב 3 אחוז), וחיממתי אותם בעזרת בקבוק מים חמים ושעון ששמתי בתוך דובי לדופק, הגורים מתו בזה אחר זה לאחר 3 ימים . אני מבינה שאני לצערי לא תחליף לאמא שלהם, אבל שאלתי היא במידה ושוב המצב יחזור על עצמו , מה ניתן לעשות( מהו הטיפול) כדי להציל את הגורים? ומה יכול להוות תחליף תזונתי של גורי חתולים בני יומיים?

26/07/2006 | 13:22 | מאת: ד"ר איתן ברנע

מיכל מאוד קשה להצליח ולגדל גורי חתולים בני יומם . הפעולה שעשית היא כמעט מושלמת למעט מספר דברים שחייבים לעשות. ראשית לשמור על חום גופם וזאת בעזרת מנורת להט פשוטה שמציבים מעליהם או באמצעות אוורור (חום הגוף חייב להיות כ 38 מעלות). חשוב גם לעורר את פעילות המעיים והשלפוחית על ידי הדמיית ליקוק של האם על בטן הגורים. רצוי שהמזון יהיה מורכב ממטרנה ולא מחלב 3 אחוז. עדיף על הכל אבקת חלב מיוחדת לחתולים אותה ניתן לרכוש בחנויות לחיות מחמד.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים