אוכל לכלבה

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

30/05/2006 | 09:01 | מאת: שירה אלמוג

שלום רב, לפני כשנתיים הכלבה שלי חלתה מאוד היתה לה דלקת רצינית בלבלב ולא האמינו שתצא מכך משום שהלבלב היה פגוע והבטן הייתה מלאה בנוזלים, למזלנו ובזכות אהבתנו לאחר טיפול אשפוזי וניתוח של ניקוז הנוזלים היא החלימה לחלוטין. תקופה ארוכה היא היתה צריכה לאכול אוכל מיוחד wd ולאחר מיכן אמרו לי להעביר אותה לאט לאט לתזונה רגילה אבל דלת שומן. חלפו מאז שנתיים והיא בריאה טפו טפו טפו אבל הבעלה ההיסטרית שלה (אני כמובן) ממשיכה להאכיל אותה באוכל דל שומן,פרופלן סלומון דל שומן פעמיים ביום- בבוקר ובערב. האם היא עדיין זקוקה באמת לאוכל דל שומן או שאפשר כבר להעביר אותה לאוכל רגיל?לאחר כשנתיים אחרי הארוע האם יש ביטחון שזה לא יחזור, אני גם די מודאגת מסכרת שפחדו שהיא יכולה לפתח בעקבות זה. תודה רבה מראש שירה

02/06/2006 | 15:36 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שירה קשה לי לענות לך בשלט רחוק. אולם דלקת לבלב אינה כזאת שאם היא הייתה הסיכוי שתחזור הוא גבוהה. הסבירות לאחר שנתיים שכלבתך מאוזנת שהדלקת תחזור הוא נמוך. יחד עם כך הייתי שמח לו הרופא המטפל של הכלבה היה נותן לך אישור לעבור למזון אחר וזאת על סמך בחינת ההיסטוריה שלה ומצבה העכשוי . לגבי הסכרת, נכון מדובר בהשלכה של פגיעה בלבלב אולם עבר זמן רב מאז , היא אינה סובלת מסוכר גבוה ולעתי הסיכוי שהיא בסיכון כתוצאה ממה שהיה לה כבר לא קיים.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים