החלפת מזון

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

07/04/2006 | 23:00 | מאת: הילה

שלום ד"ר ברנע, יש לי כלבה מסוג רועה גרמני, בת 4 וקצת. עד היום האכלתי אותה במזון שנקרא DOG CHOW, והחלטתי להחליף למזון איכותי יותר - PRO-PLAN. השאלה היא אם ההחלפה מתבצעת בהדרגה או בבת אחת (ישר שמים לכלבה קערה מהמזון החדש? או שיש צורך לערבב תחילה את שני סוגי המזון?). כמה בערך אמורה לשקול כלבה בת 4 מסוג כזה של כלבים? יש שאומרים שהכלבה שלי מעט רזה... האם כדאי להאכיל אותה יותר מהכמות המומלצת למשקלה על מנת שתשמין? תודה רבה וחג שמח

09/04/2006 | 08:05 | מאת: ד"ר איתן ברנע

החלפת מזון חייבת להעשות בהדרגה . מוספים כל יום כ 10 אחוז מהמזון החדש וגורעים אותה כמות מהמזון הישן. לגבי שאלתך השנייה כמובן שאין לי כל אפשרות לענות לך בלי לראות את הכלבה. גם בתוך הגזע מגוון הגדלים המשקלים והפרופורציות שונה מכלב לכלב

מנהל פורום תזונת בעלי חיים