שאלה

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

10/02/2006 | 23:44 | מאת: מישהי

שלום ד"ר, אני מאוד מוטרדת מכל הסיפור של המזון המקולקל של "נוטרה נאגטס" ומקווה שתענה על מספר שאלות: לאור החשיפה האחרונה, הכוללת גם שקים כחולים - באיזו בדיקה ניתן לבדוק אם הכלבה שלי נפגעה? האם כל כלב שאכל מזון מקולקל יחלה בוודאות (בצורה חמורה או פחות)? אין לי דגימה מהמזון המדובר, היות וכאשר פירסמו שהשקים הכחולים תקינים, לא סמכתי על כך, זרקתי לפח את שנותר והחלפתי מזון.... - כך שהאופציה של בדיקת המזון אינה רלוונטית עבורי. הבעיה היא, שאיני יודעת אם השק הקודם - אותו צרכה הכלבה במשך כחודשיים היה גם הוא נגוע - שכן אז החשיפה לרעל גבוהה בהרבה יותר. יש להדגיש שכרגע אין לכלבה כל סימפטום מאלו שתוארו, אך הבנתי שעלולים לצוץ גם בשבועות הקרובים ולא באופן מיידי... אודה לתשובותיך

11/02/2006 | 15:34 | מאת: ד"ר איתן ברנע

טוב עשית שהחלפת מזון. הרעלה באפלטוקסין היא הרעלה מצטברת ותוצאותיה אינן מידיות. יחד עם כך כלב שהיה חשוף לכמויות קטנות לא יפגין סמני מחלה. על מנת להיות בטוח כדאי לקחת את הכלב לבדיקות דם. בבדיקות ניתן לודא אם אין פגיעת כבד וכליות.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים