סכרת חתולים?

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

24/01/2006 | 16:45 | מאת: מיקה

שלום רב, החתול שלי בן כ- 12 שנים. לאחרונה הוא החל לשתות כמויות מים רבות, ודורש מים נוספים כל פעם (הוא מזיז את הקערית שנראה ונוסיף מים) ההשתנה אינה מרובה והוא אוכל טוב. הוא מיילל רבות ושקט לאחרונה. בבדיקות דם שנעשו לו (היה חשד לאי ספיקת כליות) היה סוכר לא כ"כ גבוה אך יוחס לפחד של החתול מהזריקות ומהלחץ. האם ייתכן שהחתול אכן חולה בסכרת למרות שבדיקות הדם לא הראו רמת סוכר מאוד גבוהה? תודה

24/01/2006 | 17:05 | מאת: ד"ר איתן ברנע

מיקה שתיה מרובה עשויה להגרם מסיבות רבות אמנם בין השאר גם סכרת. למעשה קיימים שני סוגי סכרות Mellitus ו Insipidus .את הראשון רואים בבירור בבדיקות דם ובבדיקות שתן. הסוג השני נבדק בתנאי מרפאה וקשור לאי הפרשת הורמון אשר נקרא ADH . כדאי לחזור על הבדיקות או לפחות לבדוק גם את השתן. שתיה מרובה היא תסמין לבעיה רפואית

24/01/2006 | 18:51 | מאת: מיקה

קודם כל תודה על התשובה המהירה. דבר שני, ייתכן שכואב לחתול? כיוון שהוא מיילל די הרבה. כמו כן הוטרינר המליץ לי להביא אותו למרפאה ולעשות לו בדיקת דם כל שעתיים. אני מרחמת על החתול שיישב במרפאה ויקחו לו כ"כ הרבה דם. שכחתי לציין שבבדיקת דם החתול היה מיובש..(למרות שהוא שותה) לאחר מתן אינפוזיה הוא התאושש... האם לקחת אותו לוטרינר לבדיקות דם כל שעתיים ואיך לוקחים דגימת שתן הרי הוא עושה זאת בחצץ..

מנהל פורום תזונת בעלי חיים