תזונה לכלב

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

06/11/2003 | 10:33 | מאת: עמוס

לכלב שלי בן 8 יש אטופיק דרמטיטיס. בהמלצת וטרינר נמצא על דרמטוזיס של יוקנובה מזה תקופה ממומשכת. וטרינר אחר המליץ לעבור ל מזון IVD או לשקול תזונה ביתית של ברווז+תפו"א. מה דעתך, האם זה אכן יכול לעזור יותר לכלב עם אטופיק, ומה הקרש של המחלה למזון? אשמח אם תסביר ותפרט בנושא. תודה!

08/11/2003 | 00:35 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום עמוס אין כל קשר בין אטופיק דרמטיטיס ובין תזונה. המזונות שאתה מציין הם מזונות היפואלרגניים ומתאימים אך ורק לכלבים שסובלים ממחלות ומתסמינים של Food Induce Allergy הווה אומר אלרגיה למזון. בדרך כלל הסימנים הם סימני מערכת העור והפרווה כמו גירוד , ו/או סימני מערכת העיכול - שלשולים הקאות . אטופי הוא סוג של אלרגיה שנובע מנשימת גורמים אלרגנים שנמצאים באוויר .

מנהל פורום תזונת בעלי חיים