תזונת ארנבונים

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

02/12/2005 | 15:29 | מאת: ליהיא

שלום רב! יש לי שני ארנבונים מתוקים בני כשנה וחצי והם מטופלים היטב, נראים טוב ומאוד פעילים. אני נותנת להם כופתיות איכותיות עם תוספות ויטמינים שהם מאוד אוהבים, וחציר אספסת, שאני מאלצת אותם לאכול (כי הם לא אוכלים אותו ואני יודעת שזה מאוד חשוב לעיכול שלהם) אז אני נותנת להם בערב כופתיות, כך שבצהריים שלמחרת נשאר להם רק חציר והם אוכלים אותו בלית- ברירה. השאלה היא לגבי ירקות טריים- אני יודעת שגם זה מאוד חשוב להם, והם גם אוהבים מאוד, אבל כל פעם שאני מוסיפה להם לתפריט ירקות טריים (לא משנה איזה! ניסיתי גזר, פטרוזיליה, סלרי, שמיר, גמבה...) הם משלשלים כל היום למחרת. הפחתתי להם את כמות הירקות וגם זה לא עזר. כרגע אני נותנת להם ממש מעט ירקות, פעם ביומיים, למרות השלשולים, כדי שיקבלו את מה שנחוץ להם. למה הם משלשלים? איפה טעיתי?! מה לא בסדר במיקה וניוקי שלי??!!

03/12/2005 | 14:41 | מאת: ד"ר איתן ברנע

ליהיא לצערי אני לא מתמצא בתזונת ארנבונים. אולם ידידי דר' שור יסייע לך ולדעתי ברצון. באתר www.petnet.co.il קיימת פינת יעוץ למכרסמים בניהולו המקצועי.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים