הגורה מעדיפה לחם

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

30/11/2005 | 15:03 | מאת: פוגי

שלום אני כתבתי לך קודם שהגורה שלי מסרבת לאוכל היבש שלה למרות שהיא עדיין בת 3 חודשים אני חושבת שעדיין יש זמן ללמד אותה אז קניתי לה את האוכל שהימלצת וכמה קופסאות אמרתי אני אשים לה אוכל לא יבש על היבש אולי לאט לאט תלמד בהתחלה קצת אבל עכשיו היא לא אוכלת ואנחנות מרגישים שהיא עצבנית ונובחת כל הזמן ושמנו לב שהיא רוצה לחם אם תתן לה פיתה שלמה היא אוכלת אותה. מה דעתך אני קצת מיואשת קודם כל האם בריא שהיא אוכלת לחם ? אני מעוניינת שהיא תאכל רק האוכל שלה כי אני לא רוצה שכל פעם שאנחנות אוכלים היא נובחת ומנסה לעלות על הרגליים והשולחן בבקשה תעזור לי ואני מודה לך מראש

30/11/2005 | 19:17 | מאת: ד"ר איתן ברנע

כנראה שלא סתם כלבתך נובחת ומנסה לעלות על השולחן כאשר אתם אוכלים. כנראה שיש מי מבני הבית שהאכיל אותה ישירות מהשלוחן בעבר או בהווה. הכלבה למדה כי על השולחן יש אוכל טעים והיא תובעת אותו. לעצם שאלתך , רק לחם אינו בריא מאחר ומדובר בפחממות בלבד. הצעתי לא לתת לה לחם או כל תחליף אחר לא בזמן הארוחה ולא אחרי הארוחה. הניחי את המזון היבש או המשומר בקערת הכלבה סובבי את הגב ועזבי את המקום. אל תתייחסי לנביחות יללות ואל תרחמי עליה. כדאי גם להעביר עיצה זו לשאר דיירי הבית.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים