כלב מבוגר

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

24/11/2005 | 23:38 | מאת: מיכל

שאלה לגבי כלב זכר מעורב בן 14: בקיץ סיפרנו אותו ומאז הפרווה שלו כמעט ולא צומחת, בנוסף יש לו מעין כתם חום גדול על הגב שנראה כמו פצע סגור/אקזמה כלשהי שלא עוברת כבר הרבה זמן. שמעתי שמומלץ להוסיף לאוכל של הכלב חמאה מומסת/שמן זית/חלב /ביצה. האם זה נכון והאם יש משהו נוסף שמומלץ להוסיף לתזונה שלו כדי לשפר את מצב הפרווה. בנוסף הייתי רוצה לדעת אם אפשר לנקות לו את הפצע במים מהולים בשמן לבנדר, אני יודעת שלבני אדם זה מאוד עוזר, השאלה אם יש מניעה לטפל בשמנים אתריים בבעלי חיים. רציתי להוסיף שלא ניתן לקחת את הכלב לווטירינר, מדובר בכלב בעייתי שלא מוכן לצאת מתחום החצר וכל הנסיונות לקחת אותו לוטרינר כשלו.

25/11/2005 | 15:45 | מאת: ד"ר איתן ברנע

מיכל אי צמיחת שיער הוא פתלוגיה הנגרמת ממספר רב של גורמים. חלק מהם קשור לעור ולפרווה וחלק נכבד לסיבות אחרות כגון בעיות הורמונליות. בהנחה שכלבך אוכל מזון איכותי , התוסף היחיד שהייתי ממליץ להוסיף לתזונה (אם בכלל) חומצות שומן חיוניות . כמובן שאין בהמלצתי משום הבטחה לצמחית השיער או תחליף לבדיקה רפואית מקיפה.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים