לאיזה דברים נפוצים כלבים אלרגיים

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

10/11/2005 | 17:30 | מאת: אמיר

שלום לכלב שלי היתה נשירת פרווה באיזור הפרווה והאוזניים, והוא גם התגרד הרבה. הווטרינר איבחן שמדובר באלרגיה. הוא אמר שאפשר שזה אלרגיה למזון למזון ואפשר שלא. הוא המליץ על מזון רפואי לכלבים אלרגיים, של חברה ידועה ויקרה (או לתת בשר הודו + אורז אבל את זה לא ניסיתי), במקביל לטיפול תרופתי באנטיביוטיקה 10 ימים + תרופה ממשפחת הקורטיזונים לשלושה שבועות במינון פוחת. מצב הכלב השתפר, אבל עכשיו אם הפחתת הטיפול הרפואי (כדור קורטיזון פעם ב48 שעות), הוא וחזר להתגרד. אז הבעיה שאני לא יודע למה הוא אלרגי. ורציתי לשאול, לאיזה דברים נפוצים כלבים אלרגיים ? בגלל שזה פורום תזונה - אז למה הכי נפוץ שרגישים במזון ? ואם אפשר - איזה עוד דברים נפוצים כלבים אלרגיים. הכלב שלי הוא מגזע white shepherd ("כלב זאב לבן") תודה

11/11/2005 | 08:24 | מאת: ד"ר איתן ברנע

אמיר אני מקווה שאתה לא מצפה לאבחנה רפואית באמצעות המייל. אלרגיה יכולה להגרם מעשרות ואולי מאות גורמים. רגישות יתר למזון היא רק כ 3 אחוזים מכלל האלרגיות של הכלבים ומקורה ברגישות לחלבונים ואם אתה שואל על העיקרי מדובר לדעתי בחלבון בקר. הרופא ובצדק נתן לך אופציה להאכיל את כלבך במזון היפואלרגני. אם הוא יפסיק להתגרד לאחר כ חודש וחצי של הזנה במזון זה וללא תרופות (כמו קורטיזון) בינגו , יש לך איבחון.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים