היפדיסלסיה

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

21/10/2005 | 20:50 | מאת: Leo

שלום שלום, אני אמא לליאו, גודלן-לברדור, בן שנה וחצי מתוקקק מתוקקק כמו כל הלברדורים, הוא מנטלית בגיל חודש... משתולל,קופץ,לשחק אם היה אפשרי כל היום... יש לו הידיספלסיה. לא ממש יודעת מה ההבחנה הרפואית לגבי חומרת המצב. הדיעות בין הוטרינרים שהוא ביקר אצלהם היא כ"כ[!!!] חלוקה... בינתיים הוא קיבל זריקת סטירואידים שהפכה אותו מקצה לקצה [לטובה...] לגבי תזונתו- ניסיתי לתת לו אוכל אחר ממה שהוא זולל היום [נוטרי סורס], רציתי לתת לו אוכל רפואי[המלצה של וטרינר...] הוא לא סבל אותו. כמו גם מזונות אחרים שניסיתי לתת לו שומכלום! רק את האוכל הזה הוא רוצה. להיפדיספלסיה שלו- האם הוא צריך חיזוק במזון ? האם זה שהוא אוכל גזרים - זה בסדר ? כלומר זה בריא ?

22/10/2005 | 06:18 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום גם לך כפי שאתה מבין אין לי כל אפשרות להיות ספציפי מאחר והנתונים שבידי הם זעומים. היפ דיספלסיה נבחנת לפי דרגות חומרה אשר נמדדות על פי צילומי רנטגן ותסמיני הכלב. יחד עם כך בכללית יש מזונות שמסייעים ואף באופן משמעותי ביותר לתפקוד יום יומי משופר מאוד. מזון מאוד מומלץ לבעיות אלו הוא Prescription Diet j/d של חברת Hill's האמריקאית. במקרים רבים מאוד מזון זה חוסך בתרופות מזיקות ויקרות. במקרים אלו זריקה של סטרואידים משפר קלינית את המצב אך הצעה ידידותית לנסות להמנע משימוש בכלי זה באופן רוטיני. כלבך הוא בררן בבחירת מזונו ונראה שאתה משתף אתו פעולה . מזון רפואי הוא הכרח המציאות ואתה הוא זה שצריך להיות החלטי ולתת לכלבך להבין כי "זה מה יש" .לגבי הגזר איני יודע אם זה בריא אולם בטוח שאינו מזיק.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים