אלרגיה לעוף?

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

17/10/2005 | 11:26 | מאת: גלי

כלב הלברדור שלי סובל מזה מס' חודשים מפצעים, בעיקר ברגליים. נאמר לנו ע"י הוטרינר שהוא סובל מאלרגיה לעוף ולכן יש להעבירו לאוכל היפואלרגני המבוסס על דגים. למרות התזונה הנוכחית, אני לא רואה שיפור משמעותי במצב הפצעים. האם יכולה להיות סיבה אחרת לפצעים? במידה וזו אכן אלרגיה למזון, האם אני יכולה לתת לו מזונות אחרים (מלבד עוף) כמו בקר?

21/10/2005 | 09:09 | מאת: ד"ר איתן ברנע

גלי אם אמנם כלבכם סובל מרגישות יתר לעוף , סביר להניח שעורו היה משתפר מאוד על התזונה הנוכחית שאינה מכילה עוף. לפיכך אחת מהשניים או שכלבך אינו סובל מרגישות יתר למזון ואז כדאי לחפש סיבות נוספות לתסמיני עורו או שכבלבך סובל גם מרגישות יתר גם לחלבוני דג. קיים בשוק מזון שהוא אבסולוטי היפואלרגני וללא כל קשר לסוג החלבונים ממנו הוא מורכב. המזון נקרא Prespription Diet Ultra z/d . במידה וכלבך יאכל את המזון לתקופה של כחודש וחחצי ותסמיני העור יעלמו הרי שהדיאגנוזה היא אלרגיה למזון במידה והתסימינים לא יעלמו כדאי לחפש סיבה אחרת

מנהל פורום תזונת בעלי חיים