דיאטה לחתול

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

06/10/2005 | 08:10 | מאת: דליה

יש לי חתול בן 4 ששוקל 7 ק"ג ומאד אוהב לאכול. אמנם הוא גם גדול בכלל, זה לא שהוא סתם עגול, אבל נראה לי שאולי קילו אחד מיותר. קניתי אוכל פרופלן דיאט. אני משתדלת שיאכל בעיקר ממנו, אך יש גם את האוכל הרגיל (היפוקט) פתוח. האוכל כל הזמן פתוח בבית, כי יש שלשה חתולים. יש לו אח אחד שבערך בסדר (נראה לי 5-6 ק"ג), ואחות שקצת הבטן שלה משתפלת שאולי 4-5 ק"ג. האם זה בסדר לתת לו ולאחותו את שני סוגי האוכל? האם זה יעזור ככה או שאצטרך לעבור לגמרי לאוכל הדיאט? והשאלה מה קורה עם שאר החתולים.

07/10/2005 | 07:06 | מאת: ד"ר איתן ברנע

משקל כזה עשוי לגרום לבעיות בריאות סכרת לדוגמא. מומלץ מאוד להפחית את משקלו על ידי מזונות שיעשו זאת מהר וללא סבל מיותר לחתול (כוונתי לתחושת רעב) . מזון שמתאים לכך הוא Prescription Diet r/d של חברת "הילס". לגבי שאר החתולים כמובן שאם הם לא זקוקים למזון זה , תאלצי להפרידם בשעת הארוחה.

09/10/2005 | 10:41 | מאת: דליה

בשבועיים שהחתול אוכל לסירוגין לבחירתו מזון רגיל ומזון דיאט - רואים בעין שכבר רזה משהו! האם הפרופלן דיאט שאני נותנת לא מומלץ? ושוב - לגבי החתולה שהבטן שלה משתפלת - היא שוקלת 5 ק"ג. האם גם היא זקוקה לדיאטה? בתודה

מנהל פורום תזונת בעלי חיים