עצירות

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

11/09/2005 | 17:08 | מאת: ליאת

ד"ר ברנע שלום הכלבה שלי סובלת מעצירות. שבוע שעבר היא עברה ניתוח עיקור ומשום מה מאז יש בעיות.(לפני כן הכל היה בסדר!) האם יש קשר? אם לא - אז איך בכל זאת מסבירים את זה? מה לעשות? בערב היא תהיה רעבה. (פעם ראשונה היום אני אתן לה סיינס סניור, האם זה בסדר או שזה יכביד עליה בגלל היובש בקיבה? תודה וכל טוב!!!

12/09/2005 | 10:19 | מאת: ד"ר איתן ברנע

ליאת לא בדיוק ברור הקשר בין עיקור לעצירות . במחשבה שניה אולי עצם המאמץ בלעשות צואה גורם לכלבתך כאבים באזור הניתוח , היא נמנעת מעשיית צרכים והתוצאה עצירות. סיאנס דיאט סניור עשיר בסיבים תזונתיים כאלו אשר מסייעים לפעילות מעיים. פעילות מעיים מונעת עצירות ולכן התשובה היא בהחלט כן.

12/09/2005 | 11:35 | מאת: ליאת

שלום ד"ר ברנע בהמשך לשאלתי הקודמת - קודם כל אכן נתתי לה את הסניור והיא עשתה צרכים. אבל! שמתי לב שהיא לא ממש מעוניינת לאכול את האוכל (מתוך פינוק כמובן) והוספתי לה חתיכות קטנות של חזה עוף מאודים. מה יקרה כאשר אני אפסיק עם התוספת הזו (נניח לתת לה רק פעם בשבוע לשם הפינוק) והיא תאכל מעט אוכל יבש, כלומר פחות מימה שהייתה אוכלת לו זה היה עם תוספת. האם הכמות הקטנה יותר יכולה לגרום לכך שאין לה מספיק אוכל בקיבה ואין מה להוציא. יכול להיות? אם כן - כמה זמן במצב כזה צריך לא להתערב עם משלשל? תודה רבה !!!

מנהל פורום תזונת בעלי חיים