מניעת בעיות חניכיים/שיניים בחתולים

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

10/09/2005 | 08:57 | מאת: טילי

האם מזון יבש Dental Care/Sciens Diet גם מטפל וגם עשוי למנוע בעיות שיניים וחניכיים? לחלופין, מה מידת היעילות של חטיפים למיניהם למניעת טארטר ובאיזה מינון ראוי לפנק בהם את החתולים (בהנחה שכולם באותו גודל)? מדובר בחתולות בנות 2 ו-3 שנים שנזונות ממזון יבש איכותי מאוד ותוספת כף אחת ביום של מעדן לח.

10/09/2005 | 11:44 | מאת: ד"ר איתן ברנע

Dental Care בנוי מכופתיות בהם הסיבים ערוכים במקביל אחד לשני ולא באופן רנדומלי. כתוצאה מכך כאשר החתול נוגס מהמזון (שהוא מזון מלא ) השן שוקעת בכופתית ומתבצעת פעולה של ניקוי השן ועיסוי החניכיים. החטיפים המצויים בשוק אינם עושים פעולה זו מאחר ועצם הלעיסה שובר או מפצח מידית את הכופתית ולא מתבצעת הפעולה המכנית של ניקוי השן. לחברת "הילס" שהזכרת יש מזון אשר אפילו יותר מכוון למניעת אבן שן ודלקות חניכיים , הוא נקרא Prescription Diet Feline t/d.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים