סוג מזון

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

17/08/2005 | 09:52 | מאת: איציק

ד"ר ברנע שלום יש לי כלבה מסוג רועה גרמני בת שנה וארבעה חודשים , מספר היציאות שלה במשך היום הוא לפחות פעמים ולפעמים אף שלוש. כמות האוכל שהיא מקבלת כ 450 גר' מזון יבש של בית יצחק, הכלבה שוקלת כ 30 ק"ג ונראת רזה (קשת הצלעות בולטת ומותניים צרות ). אני מבקש לדעת האם התופעה נורמלית ובמידה ולא האם היא קשורה לסוג האוכל ואיכותו. תודה מראש איציק

18/08/2005 | 07:35 | מאת: ד"ר איתן ברנע

איציק מערכת העיכול פועלת ומתפקדת באופן ההגיוני ביותר. ככל שהמזון יותר ירוד מבחינת רמת מרכיביו כך גם כמות הצואה היומית גדלה. ככל שהמזון ירוד יותר כך גם הגוף אינו מסוגל לנצלו לצרכיו האנרגטיים והתוצאה הכלב אוכל ואוכל ואוכל אולם אינו מקבל את רמות האנרגיה הדרושות לו. כנראה שזו הסיבה שכלבך נראה רזה למרות כמות המזון היומית הגדולה שהוא אוכל.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים