שאלה על מזון לחתול עם בעיות בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

11/08/2005 | 11:34 | מאת: יעל

יש לי חתול בן 6 וחצי, מסורס מגיל חצי שנה, מזה שלוש שנים שהוא צורך מזון לשמירה על דרכי השתן, בשל בעיות בהטלת שתן. בעבר נתתי לו מזון יבש כזה של פריסקיז, ולפני חצי שנה העברתי אותו למזון לבעיות בדרכי השתן של פרופלן ספיישל פורמולה. האוכל הזה כנראה עשיר מאוד, והוא גם השמין מזה ונעשה פחות פעיל, וגם משתין פעם מפעם. בעבר היה משתין פעמיים שלוש ביום, ועתה עבר לפעם ביום עד פעמיים, ואני מאוד דואגת. רציתי לדעת האם כדאי להעביר אותו למזון רפואי לבעיות בדרכי השתן של סיינס דיאט, כי כתוב בו שצריך המלצת וטרינר. והאם יש עוד טיפול לא פולשני שאפשר לעשות כדי לעזור לו. אני מאוד חוששת מהחמרת המצב, ולא רוצה להגיע איתו לכדי ניתוח. כמו כן, האם יש מזון רפואי לבעיה זו מחברה אחרת, חוץ מסיינס דיאט. בתודה, יעל

13/08/2005 | 11:40 | מאת: ד"ר איתן ברנע

יעל לא ציינת מאיזה בעיות בדיוק סובל חתולך. התסמינים הנפוצים בחתולים זכרים הם חסימה בדרכי השתן , חסימה אשר נובעת מאבנים או קריסטלים מסוג struvite . יש גם סיבות ואבנים מסוג אחר שגורמים לאותה תופעה. אם הניחוש שלי נכון ואמנם חתולך סובל מ struvite הרי שלחברת "הילס" יצרנית Science Diet יש מוצר מצויין שנקרא Prescription Diet c/d והוא אמנם מיועד לטיפול בבעיות אלו. בנתיים כדאי לבקש מהוטרינר המטפל בדיקת שתן על מנת לבדוק אם כל הפרמטרים תקינים.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים