לא נוח לי

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

26/10/2003 | 19:33 | מאת: דפי

יש לי בעיה עם נושא הפורום והאינטרסט. כל ההמלצות של ד"ר ברנע מפנות ל- - Hills Science Diet. ידוע לי גם שהוא היבואן של המזון הזה והפורום משמש כר נפלא לפרסום המוצרים שאותם הוא מייבא . אין לי דבר וחצי דבר נגד סיינס דיאט. זהו מזון מעולה. כן חורה לי שלא מוזכרים מותגים נוספים שווי ערך, דוגמת רויאל קאנין, איימס, פרו פלאן של פיורינה ועוד. הם ממש לא נופלים באיכותם. ולא... אני לא יבואנית של אף אחת מהנ"ל. גם לא משווקת ולא סוכנת. מגדלת חתולים ומכירה קצת את נושא המזון לבע"ח. אשמח לקבל את תגובתו של ד"ר ברנע.

27/10/2003 | 08:20 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום דפי תגובתך לגיטימית ואני שמח שאת מעלה אותה . עצם קשרי עם סיאנס דיאט מצויינים ב"ר" גלי בכתוב שמציג אותי בפורום זה ואני גאה על כך. הגעתי למזונות סיאנס דיאט ופרסקיפשן דיאט בשהותי בארצות הברית כרופא בבית החולים גדול מאוד Angell Memorial . לאחר שהכרתי וראיתי את התוצאות המדהימות שמזון זה מביא לכלב/חתול אשר מוזן בו ,היה לי ברור שאני עושה לו עליה לארץ. בתחילה המזון הובא למרפאתי בלבד. לא עבר הרבה זמן שמרפאות שונות החלו לבקש ולהזמין מזונות אלו. החידושים והפיתוחים של מזונות "הילס" משמשים כסמן לכל שאר המזונות וגם אלו שהוזכרו על ידך. כמגדלת חתולים ברשותך אחזיר אותך במנהרת הזמן 10 שנים אחורה לפני שהגיעו מזונות "הילס" לארץ. אין כמעט רופא וטרינר או בעל חתול שלא חווה חסימות בדרכי השתן בחתולים זכרים עם כל הצער רבים מהחתולים מתו כתוצאה מחסימה זו או עברו ניתוח מעקף כואב ומסובך. והנה מאז שהגיעו מזונות סיאנס דיאט לחתולים לארץ אין בתיעוד ולו חסימה אחת של חתול שאוכל מזון זה. האם זו לא סיבה מספיק גדולה להמליץ על מזון זה לבעלי חתולים ?? האם ראית את התפתחותו של גור כלבים או חתולים שמוזן בסיאנס דיאט לאומת אחיו או אחותו אשר מוזנים בכל מזון אחר כולל אלו המוזכרים על ידך. כקלינאי משך שנים רבות יש בידי מאות דוגמאות ולא התאכזבתי אפילו פעם אחת. אני רק אחד מרוב הרופאים הוטרינרים בעולם שממליצים על מזונות אלו ומזינים בהם את חיות המחמד שלהם. זאת רק על קצה המזלג מה שהביא אותי להביא מזון זה לארץ. ויעידו אלפי משתמשים על תכונותיו המיוחדות . גבירתי אני קודם כל רופא וחשוב לי אמינותי יותר מכל דבר אחר. אני משוכנע באמת ובתמים שיש הרבה מזונות טובים אך אין מזון שדומה בתכונותיו המיוחדות לסיאנס דיאט. הרבה מחקרים בנושאי מזון עוברים על שולחני ונסיוני במזונות רב יחסית .כוטרינר חשוב לי להביע את דעתי ונסיוני לכל בעל כלב או חתול שמוכן לשמוע ואמנם אני עושה זאת בכל פורום אפשרי ותמיד בגלוי כי זה הוא יעודי - להיות שופר לניסיוני ,לשפר את איכות חייהם של חיות המחמד , לשמור על בריאותם , חזותם , ולהאריך עד כמה שאפשר את חייהם. ואים שכנעתי עוד ועוד בעלי חיות מחמד הרי אני מגשים יעוד זה.

28/10/2003 | 07:37 | מאת: דפי

שלא תחשוב, אני מודעת לאייכות הבלתי מעורערת של Sciense Diet וגם האכלתי בו 2 גורות. אי הנוחות שלי נובעת מכך שאתה כאילו מתעלם לגמרי מאיכויותיהן של חברות אחרות ולא מציין אותן אפילו לא בסוגריים. יש עוד מזונות שמסייעום במניעת חסימות בדרכי השתן (אני מבינה שהתופעה נפוצה בעיקר בזכרים?). אישית אני חושבת (ואינני וטרינרית כידוע לך) שמאוד חשוב להקפיד על נוזלים, היינו מיים טריים, לאורך כל חיי החתול, במיוחד אם הוא נזון מאוכל יבש. להקפיד משמע גם לעקוב שהוא אכל שותה. מעולם לא גידלתי חתולים שיוצאים החוצה (אני בכלל באה מעולם הכלבים והחתולים זו תגלית חדשה יחסית, אך מדהימה), אבל פתאום חשבתי לי שלגבי אלה אין אפשרות לעקוב, גם לא על ה"יציאות" שלהם ואפשר לפעמים לפספס בעיה רפואית. חומר למחשבה למגדלים. מכל מקום, היה לי חשוב להביע בפניך את דעתי ולא להתרגז בפנים.... ללא קבלת הסבר כשלך. שוב תודה.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים